Jau nākamnedēļ darbu zaudēs pirmie 300 "ABLV Bank" darbinieki
foto: REUTERS
Bizness un ekonomika
2018. gada 27. februārī, 16:07

Jau nākamnedēļ darbu zaudēs pirmie 300 "ABLV Bank" darbinieki

Jauns.lv

Jau nākamnedēļ darbu zaudēs aptuveni 300 AS "ABLV Bank" darbinieki, kas ir 30% no grupā nodarbinātajiem aptuveni 900 cilvēkiem. 

To preses konferencē, kurā tika informēts par bankas pašlikvidāciju, norādīja viens no akcionāriem Ernests Bernis, kurš atklāja, ka pirmo atlaišanas kārtu veiks bankas vadība, bet nākamās - likvidatori. 

"Man bija viegli runāt ar regulatoru, man bija viegli runāt Frankfurtē, man ir viegli runāt ar jums. Visgrūtākais bija runāt ar saviem cilvēkiem," preses konferences noslēgumā emocionāli sacīja Bernis. 

Viņš uzsvēra, ka bankas darbiniekiem kopā ir 700 bērni vecumā līdz 12 gadiem, tāpēc uzņēmums centīsies pēc iespējas parūpēties par cilvēkiem, kuri tagad paliks bez darba. 

Kā ziņots, Bernis preses konferencē norādīja, ka šis lēmums likvidēt banku bija smagākais viņa dzīvē, norādot, ka pusotrā nedēļā tika izdzēsts 25 gadu darbs. 

"Lēmums ir pieņemts," sacīja Bernis. "Es ļoti daudz par to pēdējās dienas esmu domājis un neesmu sapratis, kā banka, kas saņēmusi visus šos pārmetumus, 25 gadu laikā varēja izaugt par vienu no vadošajām valstī," viņš sacīja.

Banka bija savākusi pietiekami likvīdu līdzekļu, lai turpinātu darbu, taču pieņemtais lēmums par noguldījumu nepieejamību faktiski nozīmēja likvidāciju, skaidroja bankas pārstāvji.