foto: Twitter.com @KempinskiRiga
Oktobrī Vecrīgā tiks atvērta jauna luksusa klases viesnīca
"Grand Hotel Kempinski Riga" atradīsies bijušās viesnīcas "Rīga" telpās.
Bizness un ekonomika
2017. gada 27. septembris, 19:59

Oktobrī Vecrīgā tiks atvērta jauna luksusa klases viesnīca

LETA

Šā gada oktobrī Rīgā tiks atvērta pieczvaigžņu luksusa klases "Kempinski" viesnīca "Grand Hotel Kempinski Riga", informēja viesnīcas pārstāve Līva Laiviņa.

"Grand Hotel Kempinski Riga" izvietots 141 pirmās klases numurs un apartaments, divi restorāni un divi bāri, divas atpūtas telpas, beķereja, sešas sanāksmju telpas, tostarp "Grand Ballroom" konferenču zāle, kā arī SPA un "wellness" zona.

Viesnīcas numuru un apartamentu platība ir no 37 kvadrātmetru līdz pat 278 kvadrātmetriem. Viesnīcas "Grand Ballroom" zālē iespējams uzņemt līdz pat 300 personām un vienlaicīgi rīkot trīs pasākumus. Tāpat "Grand Hotel Kempinski Riga" piedāvā piecas privāto sanāksmju telpas, kā arī viesnīcas viesiem būs iespējams rezervēt arī "Grand Hotel Kempinski Riga" VIP telpu, kas atrodas ēkas astotajā stāvā.

Savukārt viesnīcas pagrabstāvā izvietotais "Kempinski The SPA" ir 1300 kvadrātmetru plašs "wellness" SPA ar četrām atsevišķām procedūru telpām, kā arī pirts un peldbaseina zonu. Tāpat SPA iekļauta sporta zāle un skaistumkopšanas procedūru kabinets. Viesnīcas SPA būs atvērts katru dienu ne tikai viesnīcas viesiem, bet arī tās apmeklētājiem.

Vienlaikus "Grand Hotel Kempinski Riga" pēc individuāla pieprasījuma piedāvās 24 stundu konsjerža un automašīnas novietošanas pakalpojums.

"Grand Hotel Kempinski Riga" atrodas bijušās viesnīcas "Roma" ēkā iepretim Latvijas Nacionālās operas namam un blakus Vecrīgai, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Viesnīcas ēka izveidota 19.gadsimta 80.gados un savulaik viesnīca "Roma" tika uzskatīta par modernāko viesnīcu Rīgā. Sākotnējo ēku gandrīz pilnībā nopostīja Otrā Pasaules kara laikā, bet pēc pāris gadiem to uzcēla no jauna.

"Kempinski Hotels" izpilddirektors Eiropas reģionā un vadības padomes pārstāvis Bernolds Šrēders pauda gandarījumu par pirmās "Kempinski" pieczvaigžņu klases viesnīcas Rīgā un Latvijā pievienošanu uzņēmuma portfelim. "Sākotnēji celts 19.gadsimtā pretim slavenajam Operas namam, šis arhitektūras piemineklis izceļas ar garu vēsturi. Jaunā "Grand Hotel Kempinski Riga" nodrošinās izcilu pieredzi viesiem, paužot mūsu aizrautību sniegt luksusu Eiropas stilā un padarot viesnīcu par vietu, kas aicina Rīgu apmeklēt atkal un atkal," uzsvēra Šrēders.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā tika paziņots par viesnīcas "Rīga" pārveidošanu pirmajā starptautiskā viesnīcu tīkla "Kempinski Hotels" viesnīcā Latvijā.

Tās izveidei tolaik tika piesaistīts "Swedbank"' finansējums 20 miljonu eiro apmērā. Sākotnēji viesnīcu bija paredzēts atvērt 2015.gada decembrī.

Pieczvaigžņu viesnīcā "Grand Hotel Kempinski Riga" kopumā tika plānots ieguldīt aptuveni 30 miljonus eiro.

"Kempinski Hotels" ir starptautiska viesnīcu ķēde, kas 1897.gadā dibināta Vācijas pilsētā Berlīnē un uzskatāma par Eiropā senāko luksusa klases viesnīcu tīklu. "Kempinski Hotels" ķēdē patlaban ietilpst vairāk nekā 70 viesnīcas 31 valstī Eiropā, Vidējos Austrumos, Āfrikā, Dienvidamerikā un Āzijā, tostarp viesnīca Viļņā, kas tika atklāta 2012.gadā.