Bizness un ekonomika
2010. gada 2. decembris, 15:23

Darbu sākusi jaunā "Veselības centra 4" klīnika

Jauns.lv

Darbu sākusi jaunā SIA "Veselības centrs 4" klīnika Juglā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Apine.

­

Klīnikā atrodas ambulatorā un dienas ķirurģijas nodaļa - tajās ķirurgi, flebologi, ginekologi, dermatologi, ārsti-kosmetologi, internisti un citi speciālisti konsultēs, veiks dažādas izmeklēšanas un manipulācijas. Klīnikā atradīsies arī vakcinācijas kabinets.

1.decembrī jau veiktas pirmās divas operācijas - divām pacientēm veiktas kāju vēnu operācijas, sacīja Apine.

Uz klīnikas telpām Rīgā, Brīvības ielā 410, pārcelta arī uzņēmuma administrācija, kuras līdzšinējās telpas Krišjāņa Barona ielā 115 tiks izmantotas pacientu pieņemšanai un ārstēšanai.

Jau ziņots, ka jaunās klīnikas kopējā platība ir 840 kvadrātmetri, no kā pusi veidos klīnikas telpas, savukārt otra puse paredzēta "Veselības centra 4" administrācijas vajadzībām. Kopumā uzņēmums klīnikā līdz šim investējis apmēram 220 000 latu, no kā lielāko daļu veido medicīnas tehnoloģijas - ķirurģiskās un lāzeru iekārtas. Vēl papildu telpu labiekārtošanā un medicīnas aparatūrā plānots investēt aptuveni 45 000 latus.

Kā ziņots, "Veselības centrs 4" oktobra vidū atklāja jaunu piebūvi savām esošajām telpām Krišjāņa Barona ielā 115, un tās izmaksas plānots atpelnīt piecu gadu laikā, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

"Ēkas būves izmaksas sedzām no uzņēmuma iekrātajiem līdzekļiem un plānojam to atpelnīt piecu gadu laikā. Iekārtu iegādei izmantojām arī līzinga pakalpojumus un domājam, ka tās atpelnīsies trīs gadu laikā," skaidroja Rēvalds.

Jaunā piebūve izmaksājusi aptuveni 1,3 miljonus latus - celtniecība izmaksāja aptuveni 400 000 latu, taču lielāko summu, apmēram 900 000 latu, veidoja iekārtas un aparatūra, kas tajā izvietotas.

"Iekārtas trīs gadu laikā noveco, tādēļ nepieciešama to nomaiņa, un arī ekonomiskā atdeve ir aprēķināta šādam periodam," stāsta Rēvalds.

Kā klāsta Rēvalds, jaunās piebūves celtniecība ilgusi astoņus mēnešus, taču vēl ilgāk, deviņus mēnešus, noritējis ēkas saskaņošanas process. Ēkai ir trīs stāvi, un tās kopējā platība ir 1400 kvadrātmetri.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Veselības centrs 4" dibināta 1994.gadā.

Pērn uzņēmums strādājis ar 8,35 miljonu lielu apgrozījumu un 380 000 latu peļņu.

Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Mārim Rēvaldam - 55%, Ģirtam Rēvaldam - 25%, Elgai Rēvaldei - 15%, Vijai Žīgurei - 5%.

LETA