"Google" meklē darbiniekus Latvijā un Baltijā
Bizness un ekonomika
2011. gada 12. februāris, 12:45

"Google" meklē darbiniekus Latvijā un Baltijā

Jauns.lv

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Google" meklē darbiniekus Latvijā un Baltijā, tostarp tiek meklēts Baltijas reģiona vadītājs, kurš atbildēs par mārketingu un biznesa attīstību, liecina kompānijas publicētie paziņojumi.

­

"Google Polska" komunikāciju pārstāvis Pjotrs Zalevskis biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja, ka uzņēmums meklē darbiniekus Baltijas valstīs. "Šis reģions interesē "Google". Apsveram iespēju atvērt tur biroju," norādīja Zalevskis un piebilda, ka pagaidām gan nekā ziņojama par to nav.

Patlaban "Google" neesot darbinieku Baltijas valstīs, bet Eiropas galvenajā mītnē Dublinā darbojas "AdWords" atbalsta komanda Baltijas valstīm. Lielākā daļa šo cilvēku ir no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Kā liecina "Google" paziņojumi, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tiek meklēti cilvēki, kas atbildēs par reklāmas tirdzniecību. Šiem cilvēkiem būs jānodrošina reklāmas risinājumi klientiem dažādās jomās. "Īpaši jāfokusējas uz tirgus audzēšanu, apgūstot biznesus ar augstu potenciālu, bet vienlaikus jāuztur sadarbība ar pašreizējo klientu augstākā līmeņa vadītājiem," teikts kompānijas paziņojumā.

Vēl tiek meklēts vadītājs Baltijas valstīs, kura birojs varētu atrasties Tallinā vai Viļņā. Šī cilvēka pienākumi būs vadīt "Google" tirdzniecību, mārketingu un biznesa attīstību, viņš atbildēs par tirgus stratēģijas attīstību un ieviešanu.

"Google" vēlas atrast arī produktu mārketinga vadītāju Baltijas valstīs, un šī cilvēka paredzamā mītnes vieta ir Tallina. Cilvēkam, kurš nonāks šajā amatā, būs jāplāno un jāīsteno galvenās B2B jeb "bizness biznesam" un B2C jeb "bizness patērētājam" iniciatīvas reģionā, jāpozicionē un jāvirza "Google" produkti.

Kā ziņots, "Google" pēdējo desmit gadu laikā ir izaudzis no neliela konkurenta citām interneta meklēšanas programmām līdz tehnoloģijas gigantam, kas nodarbina gandrīz 25 000 cilvēku un gadā strādā ar aptuveni 30 miljardu dolāru (15,6 miljardu latu) apgrozījumu.

Par "Google" plāniem atvērt pārstāvniecību Latvijā tika runāts jau 2007.gadā.

Latvijā 2008.gadā tika reģistrēts uzņēmums "Google Latvia". Zalevskis nekādus komentārus par to "Nozare.lv" nesniedza, savukārt Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāze liecina, ka tagad uzņēmuma nosaukums ir "GL Office". Uzņēmuma īpašnieks un valdes priekšsēdētājs ir Māris Kravalis.

Vaicāts par uzņēmumu "Google Latvia", viņš "Nozare.lv" teica, ka "šobrīd šīs darbības nav, tā ir deleģēta citam uzņēmumam". Sadarbība, pēc viņa teiktā, notiekot, bet Latvijas mērogā nekādā veidā neizpaužoties. Pēc Kravaļa teiktā, tā attiecas uz "reklāmu tīklu, komerciālām lietām", bet plašāku informāciju viņš nesniedza, aicinot vērsties "Google" Īrijas pārstāvniecībā. Viņa vadītais uzņēmums patlaban darbojoties reklāmas jomā.

Kā uzņēmuma pamatdarbība norādīti informatīvie pakalpojumi. Pēc "Lursoft" datiem, 2009.gadā uzņēmums strādāja ar neto apgrozījumu 3305 latu apmērā, bet uzņēmuma zaudējumi bija 428 lati.

LETA

­