Bizness un ekonomika

Latvijas Tilti izvērš aktivitātes Rietumeiropas tirgū

Jauns.lv

Jau šogad holdinga "Latvijas Novitātes komplekss" ("LNK Group") ietilpstošais būvniecības uzņēmums AS "Latvijas Tilti" piedalīsies atsevišķos nelielos konkursos Vācijā.

Vienlaikus "Latvijas Tilti" visu laiku Zviedrijas celtniecības uzņēmumiem "NCC" un "Skanska" ražo metālkonstrukcijas un kopā ar šiem uzņēmumeim startē daudzos konkursos, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "LNK Group" padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs.

Pagājušajā gadā "Latvijas Tilti" saņēma sertifikāciju Vācijā, kas ļauj piedalīties konkursos, un jau ir piedalījušies trīs nelielos konkursos šajā valstī. Vienā no konkursiem par neliela tilta būvniecību kopsummā par 0,5 miljoniem eiro (0,35 miljoniem latu) izdevās arī iegūt pirmo vietu, taču vēlāk izrādījās, ka konkurss izsludināts juridiski neprecīzi, tāpēc tas notiks atkārtoti, skaidroja Milovs.

"Periodiski izvērtējam iespējas piedalīties arī citos konkursos Vācijā. Pagaidām šis virziens netiek forsēts, jo nevēlamies skriet ratiem pa priekšu. Holdingam patlaban ir darbs Latvijā, Turkmenistānā, Lietuvā, tāpēc Vācijā patlaban varam atļauties uzņemties nelielus projektus līdz 0,5 miljoniem eiro (0,35 miljoniem latu), lai pārbaudītu spēkus," sacīja Milovs.

Holdingam ir pārstāvniecība Berlīnē, kurā strādā divi cilvēki, kuri meklē pasūtījumus visiem holdinga uzņēmumiem. "Nelielus celtniecības objektus ar visu nepieciešamo varam viegli apgādāt no Latvijas, bet, uzņemoties lielākus objektus Vācijā, šajā valstī jau būtu jāveido atsevišķa organizatoriska struktūra ar inženierpersonālu. Pagaidām uzskatu, ka tas nav iespējams, jo holdings nespētu nodrošināt pilnīgu vadības kontroli," piebilda Milovs.

Jau ziņots, ka lielākās cerības eksporta apjomu palielināšanā tiek liktas uz holdingā ietilpstošo celtniecības uzņēmumu AS "Latvijas Tilti", transporta tehnoloģisko sistēmu ražošanas uzņēmumu SIA "TTS-Avio", kā arī aviācijas tehnikas izmēģinājumu uzņēmumu SIA "Aviatest LNK", sacīja Milovs.

Pērn kopējais holdinga uzņēmumu apgrozījums bija 26,5 miljoni latu, bet peļņa sasniedza 2,7 miljonus latu. "Latvijas Tilti" apgrozījums 2010.gadā bija 22,44 miljoni latu, bet peļņa bija 1,99 miljoni latu. "TTS-Avio" apgrozījums bija 2,1 miljons latu, bet peļņa 38 000 latu. Savukārt "Aviatest LNK" apgrozījums bija 672 000 latu, bet peļņa 202 000 latu.

Tagadējā holdinga "LNK Group" (zinātniskās ražošanas apvienība SIA "LNK" - "Latvijas Novitātes komplekss") priekštecis bija zinātnes un ražošanas kooperatīvs "Latvnaučkomplekss" ("LNK"), kuru 1988.gadā nodibināja Milovs ar saviem kolēģiem.

Kopš pirmajām uzņēmuma dibināšanas dienām tika noteiktas tā darbības prioritātes - ražošana, inženiertehniskās izstrādes un būvniecība.

Patlaban "LNK Group" ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas galvenokārt šādos virzienos - ražošana un inženierija, celtniecība, nekustamo īpašumu attīstība.

Visu interviju ar Milovu lasiet biznesa portālā "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

LETA

Tēmas