Bizness un ekonomika
2011. gada 1. jūlijs, 03:16

Konfekti "Gotiņa" atzīst pat populārāko Latvijas pārtikas produktu Lietuvā

Jauns.lv

SIA "Skrīveru saldumi" ražotā konfekte "Gotiņa" atzīta par populārāko Latvijas pārtikas produktu Lietuvā un 29.jūnijā saņēma "Nameja balvas 2011" godalgu - zelta Nameja gredzenu.

Lai noteiktu uzvarētāju, tika rīkota Latvijas produktu degustācija, pēc kuras interneta portālā ikviens varēja nobalsot par sev tīkamāko Latvijas produktu. Konfekte "Gotiņa" saņēma 13 621 lietuviešu balsi.

"Gandarījums un pārsteigums reizē ir šī galvenās "Nameja balvas 2011" iegūšana. Nepilnus trīs gadus esam Lietuvas tirgū, un darāmā vēl daudz. Lai arī mūsu produkts ir nedaudz dārgāks, lietuvieši to ir iecienījuši un spējuši novērtēt tā dabiskumu, kvalitāti. Konfektes ražojam pēc klasiskās "konfekte Gotiņa" receptes bez uzlabotājiem, papildvielām un citiem piemaisījumiem," skaidroja "Skrīveru saldumu" pārdošanas un mārketinga vadītājs Guntars Šube.

Balvu par labāko Latvijas uzņēmumu partneri šogad saņēma Lietuvas tirdzniecības centrs "Ozas".

Godalgas tika pasniegtas vēl trīs kategorijās, kuru uzvarētāji saņēma Goda rakstus un sudraba Nameja gredzenus. Kategorijā "Lielākais nodokļu maksātājs Lietuvas budžetā" godalgu saņēma apdrošināšanas sabiedrības "BTA" Lietuvas filiāle, par labāko darba devēju tika atzīts apsardzes uzņēmums "Grifs AG", savukārt kategorijā "Straujākais pieaugums" apbalvojumu saņēma UAB "Latvenergo prekyba".

Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis norādīja, ka viņam ir gandarījums par Latvijas uzņēmēju veiksmīgu darbību Lietuvā, jo "Nameja balva" ir kļuvusi par labu tradīciju un iespēju reizi gada apskatīties uz paveikto.

Savukārt Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētājs Gundars Andžāns norādīja, ka "Nameja balvas 2011" ir izveidojusies par Latvijas biznesa atpazīstamības zīmolu Lietuvā un laika pārbaudītu vērtību. "Ir patiess gandarījums redzēt, ka, neskatoties uz sarežģītu ekonomisko situāciju, palātas biedri spējuši sasniegt savus mērķus, ko apliecina labie finanšu rezultāti. Manuprāt, Latvijas un Lietuvas ekonomika ir demonstrējusi izcilas spējas izdzīvot grūtos apstākļos," uzsvēra Andžāns.

Apdrošināšanas sabiedrības "BTA" Lietuvas filiāles direktors Tadeušs Podvorskis pēc godalgas saņemšanas norādīja: "Tā ir ļoti interesanta un tai pat laikā svarīga nominācija, jo norāda nevis uz to, ko mēs paši esam paveikuši apdrošināšanas jomā, bet cik lielā mērā esam palīdzējuši Lietuvas ekonomikai."

Latvijas apbalvojumu konkursu "Nameja balva" jau piekto gadu rīko Latvijas tirdzniecības palāta Lietuvā kopīgi ar Latvijas vēstniecību Lietuvā. Godalgu pasniegšanas ceremonijā 29.aprīlī klāt bija Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), kurš uzteica Latvijas uzņēmējus par veiksmīgu darbu Lietuvā un novēlēja stipru gribu un uzņēmību kaimiņvalsts tirgus iekarošanā.

 LETA