„Ostas skatu” īpašnieks Jenzis veido dažādu konceptu restorānus
Pēdējo gadu laikā, atklājot četrus restorānus Rīgā un Mārupē, tiek veidota restorānu "impērija" ar atšķirīgu konceptu, atzina restorānu „Ostas skati”, „Garage”, ''Kitchen" un "Experience Cafe'' līdzīpašnieks Jānis Jenzis.
"Mūsu pieeja ir ar minimāliem ieguldījumiem gūt maksimālu efektu, īpaši pirmajos projektos," uzsvēra Jenzis.
"Skaitliski investīcijas restorānu izveidē ir dažādas - jūlijā atklātajā restorānā ''Kitchen" ieguldījumi ir lielāki - ap 40 000 latu, jo vēlējāmies īpašāku dizainu. Arī vīna bārā ''Garage'' investīcijas bija līdzīgas - ap 30 000 latu - kopā ar uzlabojumiem, ko veicām jau darbības laikā. Savukārt "Ostas skati'' bija pirmais restorāns, kur sākām ar minimumu - dažiem tūkstošiem latu - , iekārtas saņēmām nomā kopā ar telpu," stāstīja Jenzis.
Pēc viņa teiktā, lielāko daļu peļņas īpašnieki iegulda tālākā attīstībā - gan restorāna infrastruktūrā, gan jaunos projektos. "Mērķis nebija pirmajos divos gados nopirkt "Porsche" mašīnu un sākt skaisti dzīvot, bet gan attīstīt ilgtermiņa restorānu impēriju," atzina uzņēmējs.
Komentējot atšķirīgos restorānu konceptus, Jenzis atzina, ka īpašnieki restorānus veido dažādus, jo būtu garlaicīgi taisīt restorānu tīklu ar vienu un to pašu nosaukumu - klonēt dažādās vietās.
Tāpat viņš norāda, ka vēl ir aptuveni trīs nerealizētas idejas, kas Latvijā vēl nav bijušas un tiks realizētas tuvākajā laikā.
Pēdējo pāris gadu laikā Rīgā atvērti četri jauni restorāni - demokrātiskais restorāns ''Ostas skati" Ķīpsalā, vīna bārs "Garage" Berga bazārā, "Experience Cafe'' Mārupē un restorāns ''Kitchen" Spīķeru kvartālā.
SIA ''Hospitality Consulting services'', kas pārvalda vīna bāru ''Garage", restorānu ''Vintage'' un apkalpo izbraukuma pasākumus, Jenzim pieder 50% daļu un SIA "Hospitality professionals" – 30% daļu (kompānija nodrošina viesnīcas ''Ramada City Centre Riga'' menedžmentu). Tāpat viņam pieder 37% kapitāldaļu uzņēmumā SIA ''Food and Beverages'', kas apsaimnieko restorānu ''Ostas skati".
LETA Nozare.lv/ Foto: Lita Krone/ LETA