LNT vērsīsies pret interneta lapām, kuras pārraida kanālu internetā
Bizness un ekonomika

LNT vērsīsies pret interneta lapām, kuras pārraida kanālu internetā

Jauns.lv

AS "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) meklē iespējas vērsties pret interneta lapām, kuras bez atļaujas pārraida kanālus LNT un "TV5" internetā.

­ ­ LNT attīstības direktors Gints Miķelsons informēja par interneta televīzijas projektiem, kas pārraida kanālus ārzemēs, tādējādi rupji pārkāpjot autortiesības starptautiskā līmenī.

Kā piemēru viņš minēja "Ozo.tv", kas LNT un "TV5" pārraida Lielbritānijā. Uzņēmuma pārstāvji apgalvojot, ka LNT piekrišana viņiem nav vajadzīga, jo tiešraides signālu viņi ņemot no citām internetā pieejamām bezmaksas vietnēm.

LNT ir vērsies arī pie tādiem projektiem, kā "Iptv-online.lv", taču sazināties ar tā pārstāvjiem pagaidām nav izdevies.

"Situāciju kopumā patlaban skata LNT juristi, vērtējot, kādas ir papildu iespējas vērsties pie starptautiskām tiesībsargājošām iestādēm, lai pārtrauktu šādas nelikumības," norādīja Miķelsons.

"Ozo.tv" pārstāvji "Nozare.lv" ar e-pasta starpniecību apstiprināja savu pozīciju, proti, ka translācijas avots nav LNT, tāpēc to var izmantot. Gan Latvijā, gan ārpus tās esot pieejams daudz interneta vietņu, kur pieejamas šādas tiešraides. Nevienā no šīm vietnēm nav norādīts, ka attiecīgo avotu nevar izmantot mūsu interneta lapā, norādīja "Ozo.tv". Līdzīgu vietņu kā "Ozo.tv" esot simtiem.

Vietnes pārstāvji arī piebilda, ka LNT esot visnepopulārākais kanāls "Ozo.tv" un varētu novērtēt to, ka tiek palielināta kanāla auditorija.

Šīs vietnes veidotāji esot entuziastu grupa no bijušajām Padomju Savienības valstīm, kuri izvirzījuši mērķi, nodrošinot piekļuvi dzimtenes televīzijas kanāliem, "izveidot garīgās saites" starp cilvēkiem, kuri tagad nonākuši dažādos pasaules nostūros.

"Ozo.tv" interneta lapā pieejamā informācija liecina, ka ar tās starpniecību var skatīties lielu skaitu Krievijas kanālu, taču pieejami arī Armēnijas, Izraēlas, Latvijas, Lietuvas, Moldāvijas, Baltkrievijas, Tadžikistānas un Ukrainas, kā arī dažādi starptautiskie kanāli. Par televīzijas skatīšanos vietnes veidotāji iekasē arī maksu.

"Iptv-online.lv" mājaslapa savukārt teikts, ka tā piedāvā iespēju bez maksas skatīties Latvijas un ārzemju populārākos televīzijas kanālus Latvijā un ārzemēs dzīvojošiem latviešiem. Kā atbildīgais par lapā ievietotās informācijas saturu tiek minēts Aigars Justs, kura deklarētā dzīvesvietas adrese ir Viļāni.

Kā ziņots, LNT vērsies tiesā pret "Draugiem TV" par programmas retranslēšanu.


LETA Nozare.lv