Bizness un ekonomika
2012. gada 17. aprīlis, 14:06

Koncerna "Diena" zaudējumi pērn – 1,34 miljoni latu; iecelta jauna padome un mainīta valde

Jauns.lv

Mediju koncerns "Diena" pagājušajā gadā strādāja ar 1,34 miljonu latu zaudējumiem, kas ir par 32% mazāk nekā gadu iepriekš, aģentūrai BNS pavēstīja kompānijas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola. Akcionāru sapulcē ievēlēta jauna uzņēmuma padome. Izmaiņas veiktas arī "Diena" valdē.

AS "Diena" padomes sastāvā ievēlēti SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" valdes pārstāvji. Par jauno AS "Diena" padomes priekšsēdētāju kļuvis Jānis Maršāns, par padomes priekšsēdētāja vietnieku - Lenards Ozoliņš, savukārt par padomes locekļiem ievēlēts Ralfs Kļaviņš un Jānis Svārpstons.

Padome par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ievēlējusi līdzšinējo valdes locekli Normundu Staņēviču, un par valdes locekļiem ievēlēti Ģirts Freibergs un Jānis Gavars. Valdes locekļa amatu saglabājis Uldis Salmiņš.

"Padome uztic koncerna vadību jaunievēlētajai valdei, kas ir pieredzējusi un profesionāla. Sagaidām, ka tiks realizēti uzstādītie uzdevumi, sasniedzot koncerna attīstības mērķus - tirgus daļas saglabāšana un palielināšana, koncerna zaudējumu samazināšana, esošo produktu attīstība un jaunu mediju produktu ieviešana tirgū," valdes izmaiņas skaidroja "Diena" padomes priekšsēdētājs Jānis Maršāns.

Bijušais "Diena" valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols savukārt turpmāk plāno pievērsties liela mēroga investīciju projektiem.

"Jūtos droši, nododot koncerna vadības grožus Normunda Staņēviča rokās. Strādājot manā komandā, viņš sevi pierādījis kā profesionālis ar redzējumu un lieliskām vadības spējām. Kopā esam panākuši pozitīvu koncerna attīstības virzību, samazinājuši zaudējumus, palielinājuši mediju koncerna ietekmi," sacīja Koziols.

Staņevičs norāda, ka viņa mērķis ir turpināt attīstīt koncernu, uzlabot finanšu rezultātus, turpināt saglabāt un palielināt koncerna auditoriju, ieguldot koncerna darbiniekos un infrastruktūras attīstībā, tostarp ievērojami ieguldot finanšu līdzekļus tipogrāfijas modernizācijā un jaunu produktu ieviešanā.

Pagājušā gada rezultāti liecina, ka koncernam "Diena" pērn izdevies samazināt zaudējumus līdz 1,34 miljoniem latu un izdevies palielināt koncerna konsolidēto apjomu līdz 16,9 miljoniem latu.

2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 15,8 miljoni latu, bet zaudējumi - 1,97 miljoni latu, savukārt 2009.gadā zaudējumi bija 2,91 miljons latu pie tāda pat apgrozījuma kā gadu vēlāk.

AS "Diena" ir mediju koncerns Baltijā, kas nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. Kopējā izdoto mediju auditorija ir vairāk nekā 500 000 lasītāju.

LETA, BNS