Bizness un ekonomika
2012. gada 29. maijs, 01:02

Maskavā pircēji visvairāk iecienījuši Latvijas piena produktus un šprotes

Jauns.lv

Latvijā ražoto pārtikas preču stendā "Rižskij dvorik" Maskavas iedzīvotāji visvairāk iecienījuši piena produktus un šprotes, pirmdien otrā "Rižskij dvorik" atklāšanā pastāstīja tirdzniecības ķēdes "Alije Parusa" īpašniece Olga Blažko.

Blažko norādīja, ka viņai pašai vislabāk garšo Latvijas saldējums, taču tas mūsu ražotāju piedāvāto preču klāstā vēl neesot pieejams.

Vairāki aptaujātie pircēji slavēja Latvijas piena produktus, īpaši sieru, kā arī atzina, ka no Latvijas nāk arī gardākās šprotes un ķilavas. Regulārāko pirkumu vidū ir arī maize un "Latvijas balzams". Daži pircēji gan piebilda, ka "Rižskij dvorik" piedāvājumā ir salīdzinoši dārgi produkti, tomēr iedzīvotāji tos labprāt iegādājas baudīšanai arī nelielos daudzumos.

Televīzijas raidījumu vadītājs, mūziķis un aktieris Valdis Pelšs gan pauda viedokli: "Ja neskaita boršču, pelmeņus un melnos ikrus, visas garšīgākās lietas nāk no Latvijas."

Maiznīcas "Lāči" vadītājs Normunds Skauģis atzina, ka pagaidām tirdzniecības apjomi Maskavā ir apmierinoši un produktu stends Maskavā vairāk ir prestiža jautājums, jo pieprasījums varētu būt lielāks. Vienlaikus maiznieks uzsvēra, ka maskavieši ir izlutināti pircēji un viņiem nav pamata pēkšņi izvēlēties tieši Latvijas produktus, tāpēc par jaunu pircēju piesaistīšanu uzņēmējiem ir jādomā visiem kopā.

"Rīgu atpazīst vairāk, tas ir atslēgvārds, kas piesaista. Mums ir kvalitatīvi produkti un par lētāku cenu, bet iespējas ar katru gadu samazinās, tāpēc ir jāstrādā ātri," norādīja Skauģis.

"Labi, ka visi Latvijas uzņēmēju produkti ir koncentrēti vienā vietā. Labam ražotājam vienam pašam ir ļoti grūti sevi pierādīt un konkurēt, bet šāds modelis ļauj ātrāk sasniegt mērķi, un arī pircējam vienā vietā ir pieejams daudz plašāks klāsts," tā "Rižskij dvorik" atklāšanā sacīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC).

Kā ziņots, šodien Maskavā tirdzniecības tīkla "Alije parusa" veikalā "Begovaja", Horoševskajas šosejā 6, atklāts Rīgā un Latvijā ražotu pārtikas preču stends "Rižskij dvorik". Tas ir jau otrais stends "Rižskij dvorik" tirdzniecības tīklā "Alije parusa".

Pirmais "Rižskij dvorik" stends Maskavā tirdzniecības centrā "Ščuka" kopš pagājušā gada darbojas ar labiem panākumiem, un pieaug arī to Latvijas ražotāju skaits, kas ir pārstāvēti "Rižskij dvorik" stendos.

Specializētajos tirdzniecības stendos pircējiem tiks piedāvāti Rīgā un Latvijā ražoti pārtikas produkti no AS "Rīgas piena kombināts", AS "Valmieras piens", SIA "Trikātas Siers", SIA "Grāvendāle", SIA "Lāču maize", SIA "Saldus Pārtikas kombināts", SIA "Simeks", SIA "Venden", SIA "Royal berry", SIA "Karaliskie kārumi", SIA "Rickberry", SIA "Latteps Ecofood", SIA "Emīls Gustavs šokolāde", SIA "Kolumbija", SIA "Brīvais vilnis", SIA "Randa", SIA "Sabiedrība IMS", AS "Latfood", SIA "Spilva", SIA "Pure food", SIA "Dimdiņi", AS "Latvijas balzams", SIA "Pure Chocolate" un citi. Drīzumā plānots sortimentu vēl paplašināt ar SIA "Tukuma piens" un citu ražotāju produkciju.

LETA