Bizness un ekonomika
2012. gada 19. jūnijs, 16:30

Par "Radisson Blu Hotel Latvija" ģenerāldirektoru kļuvis Ronalds Smitjess

Jauns.lv

Par viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" ģenerāldirektoru kļuvis Ronalds J.M. Smitjess. "Rezidor Hotel Group" organizatoriskās struktūras reorganizācijas rezultātā viņš iecelts arī par Baltijas reģionālo direktoru un turpmāk būs atbildīgs par visām deviņām "Radisson Blu" viesnīcām Baltijā, informēja viesnīcas mārketinga menedžere Aiga Lapiņa.

Smitjess savu karjeru viesmīlības industrijā sāka 1992.gadā Nīderlandē pēc Māstrihtas Viesnīcu vadības skolas absolvēšanas. Pēc vairāku gadu darba pieredzes ēdināšanas un finanšu sfērās viņš 2002.gadā pievienojās "Rezidor Hotel Group" un ieņēma "Radisson SAS" Amsterdamas viesnīcu finanšu direktora amatu.

2008.gada februārī viņš tika paaugstināts par reģionālo finanšu direktoru 11 "Rezidor" viesnīcām Beniluksa valstīs - Beļģijā, Luksemburgā, Nīderlandē. Gadu vēlāk viņš pirmo reizi kļuva par viesnīcas ģenerāldirektoru Amsterdamas "Radisson Blu" viesnīcai, kas bija viņa nesenākā amata pozīcija.

Smitjes pēc tautības ir holandietis. Viņam ir 39 gadi, viņš ir precējies un ir divu bērnu tēvs.

Līdzšinējais "Radisson Blu Hotel Latvija" ģenerāldirektors Volfgangs Vāgners turpinās darbu "Rezidor" struktūrā.

Viesnīca "Radisson Blu Hotel Latvija", kas atrodas pašā Rīgas centrā, ir viena no lielākajām viesnīcām Baltijā un piedāvā 571 viesu numuru, 15 konferenču un pasākumu telpas, restorānu, bārus un ekskluzīvo pieczvaigžņu SPA centru "ESPA Rīga". Patlaban Rīgā ir četras "Radisson Blu Hotels" viesnīcas.

"Rezidor" viesnīcu grupas portfelī ietilpst vairāk nekā 400 atvērtas vai rekonstruējamas viesnīcas ar vairāk nekā 89 000 istabām vairāk nekā 60 pasaules valstīs.

"Rezidor" piedāvā "Radisson Blu Hotels & Resorts", "Park Inn by Radisson" un "Country Inns & Suites" viesnīcu zīmolus Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kā arī "Club CarlsonSM" lojalitātes programmu pastāvīgajiem viesnīcas viesiem. Saskaņā ar starptautisku licences līgumu ar itāļu ikonas modes namu "Missoni" "Rezidor" pārvalda un attīsta arī zīmolu "Hotel Missoni".

2006.gada novembrī "Rezidor" tika iekļauts Stokholmas fondu biržas sarakstā. "Carlson Companies" ir galvenais akcionārs.

LETA