"Ryanair" atjaunos lidojumus maršrutā Rīga-Brēmene
Bizness un ekonomika
2012. gada 26. jūlijs, 15:37

"Ryanair" atjaunos lidojumus maršrutā Rīga-Brēmene

Jauns.lv

Lēto cenu lidsabiedrība "Ryanair" atsāks lidojumus maršrutā Rīga-Brēmene no šī gada novembra, informēja lidsabiedrībā.

Tādējādi tiks paplašināts 2012./2013.gada ziemas lidojumu saraksts līdz 11 maršrutiem, pārvadājot vairāk par 800 000 pasažieru gadā un nodrošinot 800 darba vietas.

"Ryanair", atjaunojot maršrutu, piedāvās 100 000 biļešu par cenu no deviņiem latiem.

"Ryanair" Ziemeļvalstu un Baltijas pārdošanas un mārketinga vadītāja Elīna Hakarainena skaidro, ka "Ryanair" reisi uz Brēmeni notiks trīs reizes nedēļā - otrdienās, ceturtdienās un sestdienās - un tiks atsākti 8.novembrī.

Kā ziņots, pērn "Ryanair" paziņoja, ka tiks slēgti reisi no Rīgas uz Lielbritānijas pilsētu Bristoli, Vācijas pilsētu Brēmeni un Somijas pilsētu Tamperi. Vienlaikus tika atklāts jauns maršruts uz Vācijas pilsētu Karlsrūi. No novembra uz šo pilsētu biļetes vairs nevar iegādāties, liecina informācija lidsabiedrības mājaslapā.

"Ryanair" pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 503 miljonu eiro (353,5 miljonu latu) tīro peļņu, un tas ir par 25% vairāk nekā pirms gada. "Ryanair" norādīja, ka tās apgrozījums biznesa gadā palielinājies par 19% - līdz 4,33 miljardiem eiro (3,04 miljardiem latu).

Aviokompānijas apkalpoto pasažieru skaits šajā periodā pieaudzis par 5% un gandrīz sasniedzis 76 miljonus.

Taču lidsabiedrība pavēstīja, ka degvielas izmaksas palielinājušās par 30%, un brīdināja, ka recesija Eiropā negatīvi ietekmēs turpmākos finanšu rādītājus.

"Ryanair" prognozē, ka šajā biznesa gadā tās tīrā peļņa samazināsies līdz aptuveni 400-440 miljoniem eiro (281,1-309,2 miljoniem latu), taču pasažieru skaits varētu pieaugt par 5% un pārsniegt 79 miljonus.


LETA Nozare.lv / Foto: EPA / LETA