Izstādes Expo Beauty 2013 atskaite. FOTO
Izstādes Expo Beauty 2013 Skonto hallē, stendā www.3ade.lv darbojās "PĀRVĒRTĪBU darbnīca". Portāla lasītājām DAVINES komanda dāvāja jaunu, pēdējām modes tendencēm atbilstošu, satriecošu frizūru un pavasarīgu meikapu.
Bizness un ekonomika
2013. gada 15. aprīlis, 11:50

Izstādes Expo Beauty 2013 atskaite. FOTO

Jauns.lv

No 12 līdz 14.aprīlim Skonto hallē notika ikgadējā skaistumkopšanas un veselības izstāde Expo Beauty 2013.

Šogad izstāde norisinājās

Skonto

zālē. Lielāka platība nozīmē lielākas iespējas arī izstādes dalībniekiem. Izstādē piedalījās vairāk kā 110 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Polijas, Vācijas. Dalībnieki piedāvāja dažādus inovatīvus līdzekļus sejas ādai, ķermenim, matiem un nagiem. Neiztika arī bez dekoratīvās kosmētikas, profesionālajiem instrumentiem, manikīra un pedikīra, ārstnieciskajiem un profilaktiskajiem līdzekļiem, skaistumkopšanas salonu, solāriju un spa centru aprīkojums, kā arī daudz, daudz, kas cits.

Izstādes ietvaros norisinājās divi profesionālie čempionāti un vesela virkne konkursu, pārvērtību un demonstrāciju.

Ikgadējais Baltijas SPA Čempionāts

Izstādes Expo Beauty 2013 ietvaros notika ikgadējais Baltijas SPA Čempionāts, ko ar nepacietību gaidīja visi SPA industrijas profesionāļi. Čempionāta organizatori Latvijas SPA&Wellness Federācija un Masāžas Tehnoloģiju skola SPA SCHOOL.

14.aprīlī tika nosaukti uzvarētāju vārdi:

1. Veronika Ņemcova

2. Jekaterina Bajeva un Jevgenija Zemeca

3. Robertas Kantauskas

Zelta Pinums - konkurss frizieriem, vizāžistiem un stilistiem

Trīs konkursa nominācijas un vesela diena interesantu un izglītojošu skatu. Šodien konkursā, ko organizēja Klērs Studija, varējām ne tikai vērot, bet arī mācīties šobrīd tik moderno "bizīšu pīšanu". Uz skatuves konkursanti prasmīgi un veikli materializēja trīs veidu tēlus:

1.    klasiskā vai kāzu vakara frizūra uz pinumu bāzes (1.vieta Irēna Ņikolajeva "Klērs Studija", 2.vieta - Aleksandra Šerste "Klērs Studija", 3 vieta - Natālija Lubāne "Klērs Studija");

2.    avangarda vakara frizūra uz pinumu bāzes (1.vieta - Baiba Ruska "Unastyle, 2.vieta - Oļesja Pavluk "Klērs studija", 3.vieta - Valērija Bundula "Riman");

3.    etniskā vakara frizūra uz pinumu bāzes (1.vieta Inese Šabule "Klērs studija", 2.vieta Marija Kavaļčuk "Riman", 3.vieta - Aleksandra Jauja).

Konkurss "Masu mediju PĀRVĒRTĪBAS"

Pirmo reizi Latvijā, izstādes Expo Beauty 2013 ietvaros notika "Masu mediju PĀRVĒRTĪBAS", ko organizēja portāls www.3ade.lv.

Uz vienas skatuves 6 pieredzējuši frizieri un 6 vizāžisti pārvērta 6 modeles. Komandas tika formētas izlozes kārtībā, tikai 15 minūtes pirms starta. Meistaru uzdevums bija noteiktajā laikā izveidot tēlu NEW LOOK elegantais stilā. Darbs sastāvēja no matu krāsošanas, griezuma, veidošanas un meikapa.

Modeļu lomā uzstājās žurnālisti un raidījumu vadītāji: Anita Bula (TVnet.lv), Jekaterina Cibarova (L'Officiel), Dace Kokareviča (Mājas viesis), Vlada Koroļova (raidījums Zvezdaļot), Alise Orlova (Ļubļu), Guna Kārkliņa (Praktiskā astroloģija).

Vērtējot, žūrijas uzdevums bija ņemt vērā: sarežģītību, oriģinalitāti, tēla harmoniskumu, atbilstību izvēlētajam tematam, PIRMS un P"EC efektu, kā arī izpildīšanas tehniku.

Konkursa uzvarētāji:

1 vieta:  frizieris Dmitrijs Gaivoronskis un vizāžiste Aļona Urtāne;

2 vieta: friziere Rita Kanenberga un vizāžiste Diāna Vonda;

3 vieta: friziere Jeļena Piskunova un vizāžiste Mariam Lusparoņan.

Konkursā piedalījās arī frizieri Diāna Peitone, Aleksejs Solovjovs un Liene Neilande. Un vizāžisti: Veronika Veisman (Igaunija), Anda Zariņa un Jekaterina Abramoviča.

Meistaru darbu arī vērtēja mediju pārstāvji: Jūlija Pastovija (Baltic Media Alliance), Natālija Aleksandrova (Professional KB), Laura Urbaite (Hair Professional), Žanna Maļavkina (Les Nouvelles Esthétiques), Oksana Babič-Gorskaja (Fashionsocium.com), Jeļena Šeiņina (Pastaiga.ru), Marija Rudakoba (Lilit un Lilit.ru).

Profesionālo žūriju pārstāvēja: Irīna Sališ (Imuarti studio), Natālija Rivoņenko un Jeļena Hļebnova-Čerņavskaja (Create in Riga).

Konkursa Organizatori:

Portāls par skaistumkopšanu un veselību http://www.3ade.lv/

Skola - studija Create in Riga

Izstāžu kompānija Latexpo

Konkursa oficiālie sponsori: Alfaparf Milano, Valera swiss, Micabella Cosmetics.

Konkurss "Paaudžu kauja"

Vēl viena portāla www.3ade.lv provokācija.

Dalībnieki tika izvēlēti atbilstoši to darba stāžam. Meistars ar lielāko pieredzi - 25 gadi, pats jaunākais - ar 2 gadu stāžu. Dažāds vecums - dažādas skolas. Aukstais karš viņu starpā nav nekāda joka lieta. Kas uzvarēs? Jaunība un kreativitāte vai pārliecība un pieredze? Modeļi un meistari viens otru ieraudzīja pirms starta, sadalīšanās komandās notika izlozes kārtībā.

Vērtējot žūrija ņēma vērā sarežģītību, oriģinalitāti, tēla harmoniskumu un atbilstību izvēlētajai tēmai, PIRMS un PĒC efektu, kā arī izpildīšanas tehniku.

Mūsdienu bob un bob-kare frizūrām ir daudz dažādu veidu, kas lielā mērā atkarīgas no tekošajām modes tendencēm un var atšķirties ar garumu, formu, ieveidošanas veidu un pilnīgi nelīdzināties viena otrai.

Šo ļoti nopietno pasākumu vēroja skatītāji un 9 žūrijas locekļi - masu mediju pārstāvji. Uzvarēja tas, kurš atbilstoši vērtējuma kritērijiem veiks matu krāsošanu un griezumu bob-kare.

Meistaru darbu vērtēja: Natālija Aleksandrova (Professional KB), Laura Urbaite (Hair Professional), Tata Ņevskaja (rus,delfi,lv), Agija Lelle (KasJauns.lv), Gunita Vilkāja (JOY), Anastasija Kuzminova (rustvnet.lv), Karina Evans (MixNews.lv), Jūlija Rjumanceva (L'Officiel). Profesionālā žūrija - Jeļena Hļebnova-Čerņavska (Create in Riga).

Sarežģītu aprēķinu un ilgstošu strīdu un apspriešanu rezultātā tika izvēlēti trīs uzvarētāji:

Svetlana Karpova (1.vieta) - pati jaunākā konkursa dalībniece, Aleksejs Solovjovs (2.vieta), Rita Kanenberga (3.vieta).

Konkursa Organizatori:

Portāls par skaistumkopšanu un veselību http://www.3ade.lv/

Skola - studija Create in Riga

Izstāžu kompānija Latexpo

Konkursa oficiālie sponsori: Alfaparf Milano, Valera swiss, Micabella Cosmetics.

Baltijas vizāžistu konkurss

Kā arī

piektdien, 12.aprīlī

notika Baltijas vizāžistu konkurss, kur meistarībā sacentās 39 meistari. Sacensība notika trīs nominācijās: "Patchwork" - podiuma meikaps (1 vieta - Tatjana Nkolajeva) un "Pēc Dalī motīviem" - fantāzijas meikaps ar body art elementiem, kur atsevišķi sacentās meistari (1.vieta - Jeļena Oļševska) un skolu studenti (1.vieta - Sintija Konovalova). Konkursantu darbi šogad izskatījās īpaši oriģināli, bet meistaru un modeļu daudzums, kas vienlaikus atradās uz sacensību laukuma, neļāva vienladzīgi paiet garām.

DAVINES pārvērtības

Izstādes EXPO BEAUTY 2013 Skonto hallē, stendā www.3ade.lv darbojās "PĀRVĒRTĪBU darbnīca". Portāla lasītājām DAVINES komanda dāvāja jaunu, pēdējām modes tendencēm atbilstošu, satriecošu frizūru un pavasarīgu meikapu.

Jaunie meiteņu tēli neatstāja vienaldzīgu nevienu skatītāju. Meitenēm atlika vien atnākt mājās un izmest savu agrāko garderobi un sākt jaunu dzīvi. Davines meistari radīja nevis jaunu tēlu, bet uzdāvināja sapņa piepildījumu katrai.

Iepazīstieties ar komandu:

1.     Tatjana Kovaļova - , frizieris stilists ar 15 gadu darba stāžu, labākais Davines Latvija 2012 kolorists, viena no nedaudzajiem meistariem, kas ne tikai griež un krāso matus, bet arī risina matu problēmas, atjauno struktūru, piemeklē atbilstošu jauno tēlu un dāvā pārsteidzošas krāsas.

2.  

 Larisa Urzanova

- vizāžists, manikīra top meistars, daudzkārtēju Baltijas manikīra konkursu uzvarētāja, salona Vita Stile" līdzīpašniece.

3.     Anna Bačilo - vadošais stilists-vizāžists "Skaistuma vēstniecība" (Ambassade de la beaute), Rīgas kosmētikas skola pasniedzēja.

Unikāls un elpu aizraujošs pasākums, konkurss "Ekstravagantā līgava", ko 14.aprīlī  organizēja dizaineri ar Baltijas Imidža Speciālistu asociācijas  atbalstu. Asociācijas vadītāja Una Bernatoviča.

Āfrika, Āzija, Austrumi...katrs kontinents, katra valsts apbur mūs ar savām tradīcijām. Tikai izstādes laikā būs iespēja uz vienas skatuves ieraudzīt dažādu valstu tēlus. "Ekstravagantā līgava" - tā ir ģeogrāfiskā dizaina nodarbība....

Stilistu darbu vērtēja: Gints Bude, Marika Ģederte, Jeļena Seļevjorstova, Ilze Patmalniece, Rimma Aboltiņa, Indra Salceviča.

Pirmo trīs vietu ieguvēji:

1.vieta: Anna Bartkeviča un Dace Kļaviņa

2.vieta: Arta Kiršteine un Inga Kavaļeristova

3.vieta: Veronika Kuhtinskaja un Jūlija Jarjomenko

L studia stendā

Latvijā vienīgā fitnesa studija, kurā tiek izmantoti EMS treniņi, demonstrēja 20 minūšu treniņus uz vācu trenažiera, kas vienlaicīgi noslogo vairāk kā 20 dažādas muskuļu grupas. Treniņš uz šāda trenažiera ir ievērojami efektīvāks nekā treniņš parastā sporta zālē.

ONIKS PLUS stendā

katru stundu visu trīs dienu garumā kosmetologi demonstrēja pašas jaunākās dejas procedūras: holivudas pīlings, atjaunojošas procedūras ar mezorolleri, elektroporācija.

«PMC» Profesionālās mikropigmentācijas centrs un LONG TIME LINER

demonstrēja ideālu permanento meikapu.

Centra profesionāļi ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību palīdzēja radīt jaunu, delikātu permanento meikapu uzacīm, acīm un lūpām. Meistaru prioritāte - krāsu dabiskums, līniju maigums un sejas proporciju harmoniskums.

Kā uzzināt par sevi visu, redzēt un novērtēt savu iekšējo skaistumu? Kas slēpjas aiz mūsu bailēm un nedrošību? Kā atslābināties, noņemt spriedzi? Par šo un ne tikai stāstīja Auralife stendā.

12.aprīlī Make up mākslas skola, Micabella cosmetics stendā demonstrēja šovu "Ziedu flirts". Priekšnesumu pavadīja saksofonists Jānis Danevičs.

14.aprīlī IMUARTI skola demonstrēja Bodyart By Micabella.

Visas trīs izstādes dienas tika papildinātas arī ar piesātinātu izglītojošo programmu. Latvijas CIDESCO kosmētiķu un kosmetologu asociācija lasīja lekcijas industrijas profesionāļiem.

1.    “Atache” (Spānija) profesionālās kosmētikas prezentācija. Lektore- Ilze Lieģe

2.    Jaunas iespējas ādas kvalitatīvas reģenerācijas veicināšanā (kā nodrošināt ādas šūnām optimālu mikrovidi). Lektors-dr.Uldis Veits.

3.    IWOSTIN- dermokosmētika  uz termālā ūdens bāzes. EMOLIUM- sausai, atopiskai ādai. Lektore- Diāna Pabrika

Visas trīs dienas pagāja svētku noskaņās, pasākumus apmeklēja gan speciālisti, gan parastie Latvijas apmeklētāji, uzņemot gandrīz 11 000 viesu.

Materiāls tapis sadarbībā ar Expo Beauty 2013/Publicitātes foto