Rīgas viesnīcas pārpildītas! 9. maiju Latvijā svinēs arī tūristi no Krievijas
9. maijā Uzvaras dienu pie monumenta padomju armijas karavīriem Uzvaras dienu, domājams, svinēs arī tūristu grupas no Krievijas. 9. maija vakarā visām Rīgā esošajām krievu tūristu grupām ir pasludināts par „brīvo laiku”, kad katrs var darīt, ko vien sirds kāro – arī iet svinēt Uzvaras svētkus.
Bizness un ekonomika
2013. gada 8. maijs, 06:12

Rīgas viesnīcas pārpildītas! 9. maiju Latvijā svinēs arī tūristi no Krievijas

Jauns.lv

Pie monumenta padomju armijas karavīriem tā dēvēto Uzvaras dienu atzīmēs arī desmitiem vai simtiem tūristu no Krievijas. Rīgas viesnīcas 9. maijā jau ir pārpildītas ar tūristu grupām no Krievijas.

Vairākas Maskavas un Sanktpēterburgas tūrisma aģentūras piedāvā saviem tautiešiem 9. maiju jeb „maija svētkus” pavadīt Rīgā. No 9. līdz 11. maijam Latvijas galvaspilsētā tiek gaidītas vairākas tūristu grupas no mūsu lielās austrumu kaimiņzemes. Savā ziņā tas ir loģiski, jo Krievijā maija pirmajā puse ir brīvdienu maratons, sākot no 1. maija līdz pat 9. maijam, kuram šogad var pierēķināt arī nedēļas nogali – 11. un 12. maiju.

Interesanti, ka tūrisma firmas 10. un 11. maijā krievu tūristiem piedāvā izbraucienus pa Latviju – gan uz Jūrmalu un Siguldu, gan Jaunpili un Rundāli, bet 9. maijā, izņemot ekskursiju pa Vecrīgu dienas pirmajā pusē, nav citu piedāvājumu. Vecrīgas ekskursijai seko „brīvais laiks”, kad Rīgas viesiem tiek piedāvāts klīst, kur pašiem vien tīk. Padomos, ko apmeklēt, pārsvarā dominē jūgendstila rajons, „Lido” atpūtas centrs, Doma baznīca un citas pilsētas ievērojamākās vietas. Uzvaras svētku svinību apmeklējums pie Pārdaugavas monumenta gan netiek reklamēts. Tomēr, ņemot vērā, ka Uzvaras diena Krievijā pasludināta par nacionālajiem svētkiem, jāpieļauj, ka ne viens vien krievu tūrists 9. maija gaisotni vēlēsies izbaudīt arī Rīgā.

Jāuzsver, ka 9. maijā Latvijas galvaspilsētā bez tūrisma firmu organizētajām grupām, kuras pie mums ieradīsies ar lidmašīnām un autobusiem, būs arī daudz tūristu, kuri dodas kruīza braucienā ar prāmi Rīga – Stokholma – Tallina.

Kasjauns.lv maija pirmajās dienās vēlējās noskaidrot, vai 9. maijā var rezervēt vietas kādā no Rīgas viesnīcām. Tomēr tā izrādījās gluži vai neiespējamā misija. Vairākās viesnīcās atbildēja, ka līdz 8. maijam un pēc 10. maija var, bet 9. maijā viss ir rezervēts. Esot daudz grupu braucienu.

Ne Tūrisma attīstības valsts aģentūrā, ne tūrisma firmās Kasjauns.lv neizdevās noskaidrot, vai 9. maijā Rīgā, salīdzinot ar citiem datumiem, ir gaidāms tūristu skaita pieaugums no Krievzemes. Tādas statistikas vienkārši neesot. Tomēr ņemot vērā to, ka Krievijas tūrisma firmas rīkojušas tūrisma braucienu akcijas „9. maijs Rīgā”, jādomā, ka pēc pāris dienām Rīgā būs ievērojams skaits krievu tūristu – vairāk nekā parasti.

Elmārs Barkāns/Foto: Evija Trifanova/LETA