Vai Samsung reklāmisti sapinušies meistarībā?
Stundu stāvu domādams – kurā ābolā lai iekožos? Ai, ņemšu tomēr labāk kaut ko citu!
Auto un tehnoloģijas
2013. gada 8. jūlijs, 12:14

Vai Samsung reklāmisti sapinušies meistarībā?

Jauns.lv

Kāpēc neieredzēt un apsmiet jaunas mobilo sakaru ēras pamatlicēju, bez kura, iespējams, mēs vēl arvien apmierinātos ar podziņu spaidīšanu? Un kāpēc to darīt tik dīvainā veidā?

Lai arī Apple iPhone bija tieši pirmais viedtālrunis šā brīža izpratnē un pavēra visiem citiem elektronisko gadžetu ražotājiem jaunu nišu, šī kompānija kritusi nežēlestībā un teju katrs nozares pārstāvis cenšas ja nu ne noniecināt, tad vismaz “iekost” savam ciltstēvam. Tas, iespējams, vēl būtu saprotams, jo lai kā pārējie censtos, skārienjūtīgais viedtālrunis lielākam vairumam visupirms asociējas ar vārdu “iPhone” un tikai tad atceramies arī markas un modeļus.

Taču jaunā Samsung Galaxy S4 reklāma, kas izgatavota Islandē, izprotama tikai ar pūlēm un ne katram! Skaidrs, ka pamatakcents likts uz Apple apsmiešanu, jo pretējā gadījumā arī ābolu daudzums reklāmas kadros būtu neizskaidrojams. Reklāmas nosaukums izslandiski ir “Sími sem skilur þig”, kas mūsu mēlē tulkotos apmēram šādi – telefons, kurš tevi saprot.

Domājot alegorijās, varam vien nojaust, ka čalim, kurš izmisīgi vēlas iegādāties jaunu mobilo telefonu, nekādi to neizdodas izdarīt no Apple produkcijas klāsta, par ko liecina lielais ābolu daudzums. Iespējams, lielais ābolu skaits pavelk uz zoba iPhone vienveidību. Taču tad nāk glābiņš Samsung Galaxy S4 veidolā – telefons, kurš šo izmisušo čali saprot!

Iespējams, ka telefons puisi patiešām saprot, taču reklāmas turpinājumu saprast ir lemts laikam tikai pašiem Samsung reklāmistiem. Ko šajā stāstā vēsta līksmi ar dibeniem kopā sastūmušies dejojošie ninzjas? Un kāda loma atvēlēta kazai? Te droši vien bezspēcīgs būtu pat slavenais kriptologs un simbolu pazinējs no “Davinči koda”!

Starpcitu, jāatgādina, ka Samsung koncerns aizvadītajā gadā Galaxy produktu līnijas mārketinga un reklāmas aktivitātēm iztērējis 12 miljardus amerikāņu dolāru! Spriežot pēc šā brīža aktivitātēm, 2013. gada budžets būs krietni vien lielāks! Interesanti, vai 12 miljardi dolāru nepietiktu, lai katram Galaxy gribētājam vienu eksemplāru izsniegtu bez maksas?

Video: Islandē radīta Samsung Galaxy S4 reklāma

Gints ­Gavers, Foto: ekrānuzņēmums no video