Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Gada gaidītākais autoindustrijas notikums Frankfurtē. FOTO
65th International Motor Show 2013 in Frankfurt/Main – tā pareizi saucās Frankfurtes šā gada auto izstāde. Pirmā izstāde Frankfurtē notika 1897. gada oktobrī.
Auto un tehnoloģijas

Gada gaidītākais autoindustrijas notikums Frankfurtē. FOTO

Jauns.lv

Tieši pēc nedēļas, 12. septembrī apmeklētājiem durvis vērs šā gada vērienīgākais Eiropas autoindustrijas notikums – starptautiskā Frankfurtes automobiļu izstāde.

Kā ierasts, pirmās divas dienas tiek atvēlētas autožurnālistiem un nozares pārstāvjiem. Kā vieni tā otri uz izstādi dodas, lai aplūkotu šogad un nākamā gada sākumā tirgū ienākošos jaunumus. Tomēr nenoliedzami visinteresantākie izstādes eksponāti ir tie, kurus nekad neieraudzīsim uz ielas, vai arī ieraudzīsim pilnīgi citā un daudz piezemētākā ietērpā.

Ko tad mums sola šā gada Frankfurte? - Vismaz 48 prezentācijas! Tajā skaitā gan jauni koncepti, gan pilnīgi jauni modeļi, gan atjauninājumi. Dažos no tiem ielūkosimies jau tagad – pirms izstādes.

Smart Fourjoy Concept

Smart Fourjoy Concept

1) Smart Fourjoy Concept. Mazulis, kuram “aizbraucis” jumts, Frankfurtē demonstrēs Smart jauno dizaina koncepciju un nākamā pilsētas automobiļa Smart ForFour vīziju. Atklātībā nonākušas koncepta pirmās fotogrāfijas, kurās dīvainītis šķiet diezgan piemīlīgs. Zinātāji teic, ka bāzes komplektācijā būšot iekļauts bagāžniekā ievietots skeitbords un divas ķiveres. Iespējams baumas, bet kāpēc gan ne? Savukārt aizmugurējais sēdeklis nez kāpēc atgādina lielu tualetes poda vāku!

Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte

Maserati Quattroporte

2) Maserati Quattroporte. Frankfurtē varēsim aplūkot šo Maserati “četru durvju” modeli, kurš tapis sadarbībā ar pazīstamu vīriešu apģērbu ražošanas zīmolu Ermenegildo Zegna. Galvenokārt jau uzmanība pievērsta iekšējai apdarei, kur no dārgiem audumiem, zamša un ādas būs izgatavoti durvju, paneļa, griestu un sēdekļu polsterējumi. Un uz visiem no tiem dižosies uzšuve “Ermenegildo Zegna”.

Bentley Continental GT V8

Bentley Continental GT V8

Bentley Continental GT V8

3) Bentley Continental GT V8. Angļi uz Frankfurti atvedīs gan kupeju, gan kabrioletu. Abas versijas nosaukumā būs tikušas pie vēl viena burta – “S”. Jauda pieaugusi tikai par nieka 21 zirgspēku, bet ražotāji apgalvo, ka braukšanas bauda palielinājusies vairākkārt! Tā kā dzinējam būs 528 zirgspēki, par baudu grūti strīdēties.

Mercedes-Benz G 500 Final Edition 200

Mercedes-Benz G 500 Final Edition 200

4) Mercedes-Benz G 500 Final Edition 200. Vācieši paziņojuši par pēdējo atvadu tirāžu bezjumta “gelandevāgenam”. Patiesībā Frankfurte būs teju vai vienīgā iespēja to ieraudzīt, jo visi 200 eksemplāri jau izpirkti nedēļu pirms pirmizrādes. Visticamāk tie nonāks kolekcionāru slēgtajās garāžās.

BMW i8 2014

BMW i8 2014

BMW i8 2014

5) BMW i8 2014. Beidzot sērijveida versija un pārsteidz, ka saglabājušās “Lambo” stila durvis. Diemžēl vai par laimi BMW pirms izstādes un pirmizrādes publiskojuši tikai dažas bildes, taču kopējo priekšstatu varam gūt. Auto būs aprīkots ar 231 zirgspēju 1,5 litru trīs cilindru benzīnnieku un 131 zirgspēku elektromotoru. Hibrīds!

Kasjauns.lv, Foto: publicitātes foto