20 gadus pēc Kurta nāves viņa dzimtā pilsēta turpmāk svinēs Kobeina dienu
Nākotnē pasākums varētu pārtapt pat par Kurta Kobeina nedēļu, ne tikai dienu.
Pasaulē
2014. gada 25. janvāris, 08:13

20 gadus pēc Kurta nāves viņa dzimtā pilsēta turpmāk svinēs Kobeina dienu

Jauns.lv

Aberdīnā turpmāk 20.februārī tiks svinēta roka leģendas Kurta Kobeina diena, paziņojis pilsētas mērs Bils Simpsons. Tas ir leģendas dzimšanas datums.

Aberdīna ir mūziķa dzimtā pilsēta, bet 20.februāris - viņa dzimšanas dienas datums.

"Aberdīnas iedzīvotāji lepojas ar lomu, ko mūsu kopiena ieņēmusi Kurta Kobeina dzīvē, kā arī ar Kobeina un viņa māksliniecisko sasniegumu nesto atpazīstamību," teikts domes paziņojumā.

Nākotnē pasākums varētu pārtapt par Kurta Kobeina nedēļu, pieļauj Simpsons.

Kobeina dienas ieviešanu rosinājis Aberdīnas muzejs un brīvprātīgie. Kobeins jau pieminēts pilsētas nosaukuma zīmē, uz kuras redzams arī "Nirvana" populārās dziesmas "Come As You Are" nosaukums.

Aberdīnas kaimiņu pilsēta Hokvīama nesen paziņoja, ka no šī gada 10.aprīlī svinēšot grupas "Nirvana" dienu. Lai arī Kobeins dzimis un audzis Aberdīnā, viņš neilgu laiku dzīvojis arī sešus kilometrus attālajā Hokvīamā.

Hokvīamā mitinājies arī "Nirvana" basģitārists Krists Novoseliks.

10.aprīlī leģendāro grupu "Nirvana" uzņems Rokenrola slavas zālē. Šogad tās mūziķu pulkam pievienosies arī rokgrupa "Kiss", mūziķis Pīters Geibriels, dziedātājs Kets Stīvenss un duets "Hall and Oates".

Kurts Kobeins, atstādams aiz sevis leģendāras kompozīcijas un glītu meitu, dzīvi beidza pašnāvībā, nošaujoties 1994.gada 5.aprīlī 27 gadu vecumā.

LETA, Foto: All Over Press