Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Igaunijas prezidents no sociālajiem tīkliem dzēš savas sievas fotogrāfijas
Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa „Facebook” profila titulbildi, kurā viņš bija redzams kopā ar savu kundzi Evelīnu, aizstājuši plīvojuši Igaunijas karogi.
Pasaulē

Igaunijas prezidents no sociālajiem tīkliem dzēš savas sievas fotogrāfijas

Jauns.lv

Kaislības ap Igaunijas pirmās lēdijas neuzticību nerimstas. Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess no sava „Facebook” profila izdzēsis titulbildi, kurā viņš redzams kopā ar savu kundzi.

Igaunijas prezidents no sociālajiem tīkliem dzēš s...

Pēc seksa skandāla aizbēgusī Evelīna Ilvesa pašlaik atrodoties Amerikā, vēsta igauņu prese.

Kaut arī Igaunijas prezidents līdz šim nav komentējis izvērtušos neuzticības skandālu, kad atklājās, ka viņa sieva kaislīgi skūpstījās un dejoja ar 28 gadus veco francūzi Vinsentu Aranegu, viss liecina, ka nesmukais fakts ir iedragājis Ilvesu ģimenes stabilitāti.

Tomass Hendriks Ilvess no sava „Facebook” profila izdzēsis savu titulbildi, kurā viņš bija redzams kopā ar kundzi. Tagad kopbildes vietā „Facebook” profilā redzami plīvojuši zilimelnbaltie igauņu nacionālie karogi.

Evelīna Ilvesa aizbēgusi pāri okeānam

Pēc skandāla Igaunijas pirmā lēdija ar 11 gadus veco meitu Kadri Keju aizlidoja uz Vāciju. Kā ziņo Tallinas izdevums „Eesti Ekspress” abas ir devušās tālāk – pāri okeānam. Evelīna Ilvesa ar meitu tagad atrodoties Amerikas Savienotajās Valstīs.

Jāteic, ka pirmdien, 1.septembrī, Ilvesu meitai Kadri Kejai jāuzsāk skolas gaitas, un pagaidām nav zināms, vai Kadri paspēs līdz 1. septembrim atgriezties Igaunija un būt klases telpā.

Pirmo lēdiju savaldzinājis meitu ģēģeris

Tikmēr parādījušās jaunas ziņas par Vinsentu Aranegu, kurš naktī uz 7. augustu kafejnīcā „Komeet” savaldzinājis Ilvesa kundzi. Igaunijas prese raksta, ka Vinsents ir kaislīgs Igaunijas galvaspilsētas naktsdzīves baudītājs.

Kopš 2013. gada Francijā dzimušais 28 gadus vecais Aranega strādā reklāmas firmas „Adcash Advertising Network” Igaunijas filiālē. Viņa aktivitātes sociālajos tīklos liecina, ka puisis ir aktīvs dažādu klubu un citu izklaides vietu apmeklētājs.

Tāpat visnotaļ izskatīgais vīrietis nav smādējis iepazīšanās portālus - piemēram, „Badoo” tīklā viņš reģistrējies ar segvārdu Vinzdoggydogg. Profila informācijā rakstīts, ka viņš meklē „otro pusīti”, kuras vecums var būt amplitūdā no 26 līdz 52 gadiem. 46 gadus vecā Ilvesa kundze šajā vecuma kategorijā iekļaujas.

Jāteic, ka interneta asprāši izmantojuši situāciju. „Facebook” vietnē ceturtdien, 28. augustā, parādījies kāda Vinsenta Aranegas profils, kurš pirms tam nepastāvēja. Vinsenta profila titulbildē redzams kadrs no žurnāla „Kroonika” – attēla, kurā fiksēts skats kā Vinsents skūpstās ar Evelīnu Ilvesu.

Internetā parādījies Igaunijas pirmās lēdijas savaldzinātāja Vinsenta Aranegas profils.
Internetā parādījies Igaunijas pirmās lēdijas savaldzinātāja Vinsenta Aranegas profils.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Igaunijas pirmā lēdija Tallinas kafejnīcā „Komeet” skūpstījusies un kaislīgi dejojusi ar kādu vīrieti, tā krāpjot savu vīru – Igaunijas prezidentu. Pēc skaļā skandāla Ilvesa ar meitu Kadri Keju aizbēga uz Vāciju.

Toreizējais Igaunijas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess un Tallinas laikraksta „Eesti Paevaleht” reklāmas daļas direktore Evelīna Inta – Lambota apprecējās 2004. gadā. Tā bija viņu otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ir divi bērni – dēls Lukass (dzimis 1987. gadā) un meita Jūlija (dzimusi 1992. gadā). 2003. gadā piedzima abu kopīgā mieta – Kadri Keja.

Evelīnas Ilvesas liktenīgā nakts

Igaunijas pirmā lēdija Evelīna Ilvesa

Elmārs Barkāns/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA, All Over Press, no Facebook