Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils saļimst drīz pēc stāstiem par drīzo apokalipsi; soctīklos neskopojas ar dzēlīgiem komentāriem
foto: Russian Government / Alamy/ Vida Press
Patriarhs Kirils un Krievijas diktators Vladimirs Putins
Pasaulē

Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils saļimst drīz pēc stāstiem par drīzo apokalipsi; soctīklos neskopojas ar dzēlīgiem komentāriem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kremļa uzticamajam sulainim, Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarham Kirilam kļuvis slikti, pēc krusta gājiena Sanktpēterburgā. Īsi pirms tam viņš brīdināja par drīzo apokalipsi, kā arī sunīja cilvēku ļaušanos kārdinājumam un visam rietumnieciskajam. Uz sevi, saprotams, viņš to neattiecina, viņa tieksme uz greznību un Rietumu labumu izmantošanu ir plaši zināma.

Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils ...

Izdevuma "Fontanka" korespondents pastāstīja, ka patriarhs Kirils dalībniekiem pirms gājiena runāja par ļaužu kārdinājumiem un brīdināja par visu rietumniecisko. "Cilvēki brauc uz citām valstīm, tur ir labāki veikali, vairāk jautrības. Radās ilūzija, ka tur dzīve ir labāka," viņš teica, piebilstot, "patiesība ir mūsu pusē."

Pirms tam aģentūra "Interfax" citēja viņa brīdinājumu: "Ja cilvēce zaudē reliģisko ticību, sevišķi ar mākslīgo intelektu saistīto tehnoloģiju pieauguma apstākļos, tad mēs tiešām ieejam apokalipses laikmetā."

Drīz patriarham kļuva slikti, un viņu pie rokas aizveda līdz ātrajai palīdzībai. Vēlāk informēta persona izteikusies "Fontanka" korespondentam, ka pie vainas bijis karstums. "Viss kārtībā, viņam palīdzēja mediķi, un viņš aizbrauca savā automašīnā," piebilda šī persona.

"Fontanka" lasītāji sociālajos tīklos ironiski reaģēja uz 77 gadus vecā patriarha likstām.

"Tātad viņš nevērsās pie Dieva, bet gan pie ārstiem? Vai tas nav zaimojoši? Viņam vajadzēja lūgties un iedzert svēto ūdentiņu. Ja Tas Kungs ir izlēmis viņu paņemt pie sevis, bet tu skrien uz klīniku, tad tu taču atsakies no sava Dieva," ironizēja kāds komentētājs. "Nu, ja tā nav Dieva zīme, tad es vairs nezinu," izteicās kāds cits. "Dieva sods? Vai tiešām... Tā es arī par ticīgo kļūšu."

Citi painteresējās, vai šis Kirils "nav tas pats cilvēks, kurš kādreiz ieveda Rietumu alkoholu un tabaku, izmantojot baznīcai piešķirtās privilēģijas? Un mīl dārgus Rietumu pulksteņus, jahtas un mersedesus? Kautrējos pavaicāt."

Jāpiebilst, ka patriarhs Kirils, kurš savulaik sapelnīja pasakainu bagātību ar cigarešu  un alkohola tirdzniecību, ir aktīvs Ukrainas kara atbalstītājs, to dēvējot par cīņu pret "fašistiem" un atkārtojot Kremļa propagandas mantru, ka karu izprovocēja Rietumi, kuri vēlējās sašķelt "brālīgās tautas", izdzēst to "vēsturisko atmiņu" un atņemt tām kopīgo nākotni.