Kremļa padomnieks aicina virs Ukrainas nomest atombumbu un ar raķetēm apšaudīt Berlīni
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Krievijas prezidenta administrācijas padomnieks Sergejs Karaganovs.
Pasaulē
2024. gada 13. septembrī, 05:04

Kremļa padomnieks aicina virs Ukrainas nomest atombumbu un ar raķetēm apšaudīt Berlīni

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas prezidenta administrācijas padomnieks Sergejs Karaganovs aicinājis pielietot kodolieročus triecieniem Ukrainā un uzbrukt ar raķetēm Berlīnei.

Kremļa padomnieks aicina virs Ukrainas nomest atom...

"Ir pienācis laiks paziņot, ka uz jebkādiem masu triecieniem mūsu teritorijā mums ir tiesības atbildēt ar kodoltriecienu. Tas attiecas arī uz jebkādu mūsu teritorijas ieņemšanu," viņš sacīja intervijā "Komersant".

Pēc viņa teiktā, pašreizējā doktrīna un politika kodolieroču pielietošanas jomā ir novecojusi un nepilda savas funkcijas, jo tā praktiski pilnībā izslēdz līdzīga bruņojuma pielietošanu. Šādu politiku Karganovs nosauca par "amorālu" un aicināja pārstrādāt doktrīnu, raksta "The Moscow Times". "Krievijas pienākums ir krasi aktivizēt kodolfaktoru pasaules politikā un pārliecināt mūsu pretiniekus, ka mēs esam gatavi pielietot kodolieročus jebkādu uzbrukumu gadījumā mūsu teritorijai un mūsu pilsoņiem."

Karaganovs piebilda, ka karš Ukrainā "notiek Krievijas iznīcināšanai" un ierosināja dot triecienu Vācijas galvaspilsētai. "Ja drons atkal atlido uz Kremli, tad kāpēc, lai iesākumā nedotu parastu raķešu triecienu Reihstāgam? Lai deg," viņš paziņoja.

Turklāt, pēc žurnālistu sniegtās informācijas, Karaganovam pieder nekustamie īpašumi Vācijā un Itālijā. Aprīļa sākumā "Bild" rakstīja, ka viņam kopā ar dzīvesbiedri Katrīnu pieder dzīvoklis Berlīnē. Nekustamā īpašuma iznomāšana viņam dod 850 eiro ienākumus katru mēnesi. 2023. gadā Krievijas prezidenta padomnieks uzzināja, ka pret viņu varētu tikt ieviestas sankcijas, pēc kā viņš nolēma savu daļu Berlīnes dzīvoklī "uzdāvināt" sievai.

Pērn martā ar starpnieka starpniecību Karaganovs sastādīja dāvinājuma līgumu pie Berlīnes notāra. Arī citi dokumenti un privātā sarakste, ar ko "Bild" iepazinies, norāda, ka profesors bija iecerējis apiet gatavojamos ierobežojumus. Viņa iecere gan ar panākumiem nav vainagojusies: Centrālās pārvaldes kopīgās rīcības sankciju ievērošanā rezultātā, Finanšu ministrija un Vācijas Ārlietu ministrija, "dāvanu" atzina par spēkā neesošu.

Pagājušā gada decembrī kļuva zināms, ka Sergejam Karaganovam pieder 84 kvadrātmetrus liels divstāvu dzīvoklis Venēcijā. Nekustamais īpašums atrodas Kastello tūrisma rajonā un pieder pašam Karaganovam un viņa sievai. Pēc pret politologu ieviestajām sankcijām viņš zaudējis iespēju izmantot Venēcijas dzīvokli. 2016. gadā Karaganovs jau iestājās par Krievijas uzbrukumu NATO dalībvalstu teritorijai, tāpat viņš kļuva slavens ar savu aicinājumu dot "preventīvu kodoltriecienu" Eiropai 2023. gadā.