Izraēlas aizsardzības ministrs: "Hamas" kā militārs formējums vairs nepastāv
foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Izraēlas Gaisa spēki otrdien paziņoja, ka ir devuši triecienus palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" komandcentram, kas bija ierīkots Gazas joslas dienvidu pilsētas Hānjūnisas humānajā zonā.
Pasaulē

Izraēlas aizsardzības ministrs: "Hamas" kā militārs formējums vairs nepastāv

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamas" militārajām spējām 11 mēnešus ilgā kara laikā nodarīti būtiski zaudējumi, un tas kā militārs formējums Gazas joslā vairs nepastāv, otrdien žurnālistiem paziņojis Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

Izraēlas aizsardzības ministrs: "Hamas" kā militār...

""Hamas" kā militārs formējums vairs nepastāv, "Hamas" ir iesaistīts partizānu karā, un mēs turpinām cīņu ar "Hamas" teroristiem un vajājam "Hamas" vadību," norādīja ministrs. Jau ziņots, ka Izraēlas Gaisa spēki otrdien paziņoja, ka ir devuši triecienus palestīniešu teroristu organizācijas "Hamas" komandcentram, kas bija ierīkots Gazas joslas dienvidu pilsētas Hānjūnisas humānajā zonā.

Vietējie palestīniešu mediji citēja "Hamas" kontrolētās Gazas joslas civilās aizsardzības ziņojumu, ka gaisa triecienos Al-Mavasi nometnei nogalināti vismaz 40 cilvēki un ievainoti vairāk nekā 60. Saskaņā ar šo ziņojumu esot trāpīts teltīm, kur mitinājās iekšēji pārvietotie Gazas joslas iedzīvotāji. 

Izraēlas armija otrdienas rītā lietotnē "Telegram" pavēstīja, ka Izraēlas Gaisa spēki "deva triecienus nozīmīgiem "Hamas" teroristiem, kuri darbojās komandu un kontroles centrā, kas bija ierīkots humānajā zonā Hānjūnisā". Armija nesniedza informāciju par nogalinātajiem un ievainotajiem.

Lietotnē "X" Izraēlas Aizsardzības spēki raksta:

"Naktī, veicot precīzu triecienu, tika nogalināti vairāki teroristi, kuri darbojās Humānās palīdzības zonā esošajā vadības un kontroles centrā Hanjunisā. Trieciena laikā tika nogalināts "Hamas" gaisa spēku vienības vadītājs Gazā, militārās izlūkošanas štāba Novērošanas un mērķu nodaļas vadītājs un augsta ranga terorists. Šie teroristi bija tieši iesaistīti 7. oktobra slaktiņa izpildē un pēdējā laikā ir darbojušies, lai veiktu teroristiskas darbības. 

Saskaņā ar sākotnējo pārskatu skaitļi, ko publicēja "Hamas" vadītais Gazas valdības informācijas birojs, kas visa kara laikā konsekventi meloja un dalījās ar nepatiesu informāciju, neatbilst Izraēlas Aizsardzības spēku rīcībā esošajai informācijai.

Neraugoties uz Izraēlas Aizsardzības spēku veiktajiem plašiem pasākumiem, lai Gazas iedzīvotāji varētu pārvietoties prom no kaujas zonām, tostarp, nosakot humāno zonu, "Hamas" teroristiskā organizācija turpina izvietot savus operatīvos spēkus un militāro infrastruktūru humānajā zonā un sistemātiski izmanto Gazas civiliedzīvotājus kā dzīvu vairogu savām teroristiskajām darbībām."