Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs skaidro, kas slēpjas aiz Putina runām par "mieru"
foto: IMAGO/SNA
Putins norādījis, ka Krievijas Federācija vienmēr "aizstāvēs" to ukraiņu intereses, kuri aizstāv krievu valodu un tradīcijas.
Pasaulē
2024. gada 5. septembrī, 14:46

Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs skaidro, kas slēpjas aiz Putina runām par "mieru"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kremļa vadītājs Vladimirs Putins vēlas, lai Ukraina kapitulē. Un viņa runas par mieru ir tikai lamatas, norāda Ukrainas dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrejs Kovaļenko.

Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs skaidr...

Viņaprāt, nevajadzētu jaukt jēdzienus "miers" un "padošanās", jo Putinam ir vajadzīga Ukrainas kapitulācija. Tieši Putins pretendē uz Ukrainas teritoriju un "iekļāva" to Krievijas sastāvā.

"Mums ir vajadzīgs miers, bet godīgs, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, kam Putins nav gatavs. Visas runas par Stambulu 2022. gadā neatgriezīs iznīcināto Bahmutu, tāpēc viņš melo. Viņam ir vajadzīga mūsu padošanās. Bet runas par mieru ir lamatas, tāpat kā pirms vairāk nekā 100 gadiem, Krievija vēlas mūs no iekšpuses šķelt ap dažādām vīzijām, lai mēs pārstātu pretoties," sacīja Kovaļenko.

Diemžēl, kā viņš uzsvēra, Putinam joprojām ir vajadzīga visa Ukraina.

"Nav nekā kopīga starp jēdzieniem "miers" un "padošanās". Putins - tā ir vēlme pēc Ukrainas kapitulācijas," norādīja militārpersona.

5. septembrī Kremļa vadītājs Vladimirs Putins uzstājās Austrumu ekonomikas forumā. Izskanēja arī daži ciniski izteikumi par Ukrainu. Putins īpaši norādīja, ka Krievijas Federācija vienmēr "aizstāvēs" to ukraiņu intereses, kuri aizstāv krievu valodu un tradīcijas.

Turklāt pēc Putina domām, Krievija it kā nekad nav atteikusi sarunas par Ukrainu, taču nevis pamatojoties uz "efemērām prasībām", bet gan uz Stambulā saskaņotajiem parametriem. Pēc viņa domām, "Ukraina bija apmierināta ar Stambulas līgumiem, tā atteicās no projekta tikai Rietumu dēļ."

Jūnijā, Šveicē notikušā Globālā samita priekšvakarā, Putins paziņoja par miera sarunu nosacījumiem ar Ukrainu. Pēc tam viņu salīdzināja ar 1938. gada Ādolfu Hitleru, pieprasot četru reģionu un vairāk piekāpšanos.

Tikmēr, kā iepriekš atzīmēja ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi, patiesībā Krievija nav ieinteresēta sarunās ar Ukrainu, pamatojoties uz starptautiskajām tiesībām.