VIDEO: pūlis izsvilpj Trampa viceprezidenta amata kandidātu Vensu
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Džeims Deivids Venss.
Pasaulē

VIDEO: pūlis izsvilpj Trampa viceprezidenta amata kandidātu Vensu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Republikāņu viceprezidenta amata kandidāts, Ohaio senators Džeimss Deivids Venss ticis izsvilpts Starptautiskās Ugunsdzēsēju arodbiedrības konventā.

VIDEO: pūlis izsvilpj Trampa viceprezidenta amata ...

Venss saņēma klātesošo kritiku, kad uzstājās ar runu Bostonā, Starptautiskās Ugunsdzēsēju arodbiedrības konventā. Tūlīt pēc tam, kad Venss kāpa uz skatuves, atskanēja svilpieni, kas lika ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa izraudzītajam viceprezidentam iesmieties: “Izklausās, ka mums ir daži fani un daži ienaidnieki. Tas ir labi. Klausieties, ko es šeit teikšu.”

Venss turpināja, taču arī vēlāk runas laikā izpelnījās klātesošo ņirgāšanos, kad paziņoja, ka bijušais prezidents Tramps un viņš pats ir “visvairāk darba ņēmējus atbalstošā republikāņu biļete vēsturē”. 

Venss, kurš uzstājās dienu pēc tam, kad tajā pašā konventā uzrunu teica demokrātu viceprezidenta kandidāts Minesotas gubernators Tims Volcs, aicināja arodbiedrību apšaubīt līdzšinējo atbalstu demokrātiem. 

“2019. gadā šī arodbiedrība ar lielām cerībām atbalstīja demokrātu prezidenta amatam,” sacīja Ohaio republikānis. “Bet diemžēl es uzskatu, ka jūs esat vīlušies. Un mums ir jābūt godīgiem, mani draugi. Skarbā patiesība ir tāda, ka Kamala Harisa ir jaunākā no garās demokrātu rindas, kas ik pēc dažiem gadiem ierodas pie arodbiedrībām, lūdzot naudu un solot jums mēnesi, bet bieži vien to nepiepildot. Ko jūs esat ieguvuši, tik ilgi atbalstot demokrātus šajā arodbiedrībā?” sacīja Venss, norādot, ka “pēdējo 70 gadu laikā arodbiedrību biedru skaits šajā valstī ir samazinājies, un tas nav labi.”

“Arodbiedrību ietekme ir samazinājusies, un darba ņēmēju algas, gan arodbiedrībās, gan ārpus tām, pēdējo trīsarpus gadu laikā nav sasniegušas inflācijas tempu,” piebilda Venss. “Tāpēc es vēlos jums uzdot jautājumu, ko Donalds Tramps uzdeva Amerikai 2016. gadā. Ko, pie velna, jums ir ko zaudēt?” 

Venss arī aicināja ugunsdzēsējus atcerēties pret policiju vērsto protestu vilni, kas pāršalca Ameriku 2020. gada vasarā, sakot, ka “mēs noteikti neatbalstīsim noziedzniekus, kā to darīja Kamala Harisa”. 

“Noziedznieki, no kuriem daudzi vērsās pret mūsu ugunsdzēsējiem, kad viņi centās nodrošināt mūsu pilsētu drošību un dzēst ugunsgrēkus. Mēs iesēdināsim noziedzniekus aiz restēm, kur viņiem ir vieta, un mēs vienmēr atbalstīsim drosmīgos ugunsdzēsējus un pirmās palīdzības sniedzējus, kuri ik dienu nodrošina šīs valsts drošību,” sacīja ASV viceprezidenta amata kandidāts.