Kopš "Telegram" dibinātāja aizturēšanas lietotnes popularitāte pieaugusi
foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Pasaulē
2024. gada 27. augustā, 16:00

Kopš "Telegram" dibinātāja aizturēšanas lietotnes popularitāte pieaugusi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kopš platformas "Telegram" dibinātāja Pāvela Durova aizturēšanas lietotnes lejupielāžu skaits pasaules mērogā iOS iekārtās diennakts laikā pieaudzis par 4%, pirmdien ziņoja izdevums "TechCrunch".

Kopš "Telegram" dibinātāja aizturēšanas lietotnes ...

Francijā lietotņu veikalā "App Store" šajā dienā "Telegram" ierindojās pirmajā vietā lejupielāžu ziņā sociālo tīklu kategorijā un trešajā vietā kopējā lietotņu reitingā.  ASV tiešsaistes lietotņu veikalā, kas paredzēts "Apple" iekārtām, 26.augustā "Telegram" sociālo tīklu kategorijā vienubrīd ieņēma otro vietu, bet pēc tam noslīdēja uz trešo vietu.

"Telegram" dibinātājs sestdien tika aizturēts Parīzes Le Buržē lidostā, kad ar privāto lidmašīnu bija ieradies no Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku. Durovs tiek apsūdzēts, ka nav veicis pasākumus, lai ierobežotu savas platformas noziedzīgu izmantošanu. Parīzes prokuratūra otrdien paziņoja, ka izmeklēšanas tiesnesis pirmdienas vakarā Durova aizturēšanas termiņu pagarinājis līdz 48 stundām. Pēc tam varasiestādēm viņš ir jāatbrīvo vai jāizvirza apsūdzības, teikts agrākajā prokuratūras paziņojumā.