Divas no Sautportas uzbrukuma upurēm tika identificētas pēc apģērba, atklāj izmeklēšana
foto: CAMERA PRESS/Brian Stark / Vida Press
Bebe Kinga.
Pasaulē

Divas no Sautportas uzbrukuma upurēm tika identificētas pēc apģērba, atklāj izmeklēšana

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/theSun

Divas no meitenēm, kas tika sadurtas ar nazi Sautportas uzbrukumā, bija identificējamas vien pēc to apģērba.

Divas no Sautportas uzbrukuma upurēm tika identifi...

Sešgadīgā Bebe Kinga un septiņgadīgā  Elsija Dota Stenkomba mira šausminošajā naža uzbrukumā, kas 29. jūlijā notika Teilores Sviftas mūzikas iedvesmotā pasākumā. Savukārt deviņus gadus vecā Alise Dasilva Agiāra mira slimnīcā nākamā rītā.

Mersisaidas štata Bootles pilsētas domē tika oficiāli atklāta viņu nāves izmeklēšana.

Džeimss Martindejls tiesai sacīja: "Policijas konstebls Entonijs Holdens 29. jūlijā identificēja Elsiju, apstiprinot apģērbu, kurā viņa bija ģērbusies, un jaunāko fotogrāfiju. Viņas nāve tika konstatēta plkst. 13.53 deju studijā.

Arī Bebe Kinga tika identificēta pēc apģērba un jaunākās fotogrāfijas. 

Vecākā koronere Džūlija Gouldinga sacīja, ka ir "neiespējami adekvāti izteikt patiesi traģisko notikumu postošās sekas, kas skar visu mūžu”: "Trīs mazie bērni bija dzīves un enerģijas pilni, un viņiem trūks vairāk, nekā to var mēģināt aprakstīt ar maniem nožēlas nepietiekamajiem vārdiem.”

Bebes ģimene paziņojumā norādīja: "Neviens vārds nevar aprakstīt postījumus, kas skāruši mūsu ģimeni, mēģinot tikt galā ar mūsu mazās meitenītes Bebes zaudējumu."

Nesen savā pēdējā gaitā pavadīta arī Sautportā nogalinātā deviņus gadus vecā Alise Dasilva Agiāra. Balti tērpušies sērotāji pulcējās pie dievnama, lai izrādītu savu cieņu. Mediķi ieradās ar lieliem ziedu pušķiem un rozā baloniem sirds formā. Rozā lentes un baloni bija piesieti arī pie tuvējiem apgaismes stabiem un dārza sienām. Pie baznīcas tika nolikta milzīga ziedu kompozīcija, lai godinātu Alises piemiņu, un gaisā tika palaisti burbuļi. Cilvēki aplaudēja, kad zārks, klāts rozā rozēm, ieradās skaistā baltā zirga pajūgā, kas brauca pa ielām. 

"Alder Hey" bērnu slimnīca apstiprināja, ka visi pēc uzbrukuma ārstētie bērni ir izrakstīti: "Mēs esam patiesi gandarīti, ka visi bērni, kas bija iesaistīti briesmīgajā incidentā Sautportā un kas atradās mūsu aprūpē, tagad ir izrakstīti no slimnīcas."

Viens bērns joprojām atveseļojas no smagiem ievainojumiem citā Mersisaidas slimnīcā.

Arī divi pieaugušie pēc uzbrukuma atradās kritiskā stāvoklī. Jogas deju skolotāja Liana varonīgi "noliecās pāri divām meitenēm" un saņēma naža dūrienus, lai glābtu meitenes. Viņas kolēģe Heidija Lidla izglābās nesavainota pēc tam, kad drosmīgi ieslēdza dažus no bērniem tualetē.

Džonatans tika ievainots kājā, kad viņš centās atvairīt uzbrucēju, ieskrienot klasē, kad izdzirdēja kliedzienus.

Bērnu slepkavībā apsūdzēts 17 gadus vecais Aksels Rudakubana. Uzbrucējam izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās un 10 slepkavības mēģinājumos, kā arī "asiņaina priekšmeta" glabāšanā.

Tēmas