Vairākās Francijas daļās telekomunikācijas operatori kļuvuši par "sabotāžas" upuriem
foto: Shutterstock
Vairāku operatoru optiskās šķiedras tīkli “sabotēti” sešos Francijas apgabalos.
Pasaulē
2024. gada 29. jūlijā, 13:07

Vairākās Francijas daļās telekomunikācijas operatori kļuvuši par "sabotāžas" upuriem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Franciju skāruši jauni sabotāžas akti, kas šoreiz vērsti pret telekomunikāciju operatoriem, ziņoja Francijas policija.

Vairākās Francijas daļās telekomunikācijas operato...

Koordinēti uzbrukumi bija paralizējuši valsts ātrvilcienu tīklu pagājušajā piektdienā, dažas stundas pirms Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas.

Vairāku telekomunikāciju operatoru optiskās šķiedras tīkli ir "sabotēti" sešos Francijas apgabalos, bet Parīze nav ietekmēta, pirmdien, 29.jūlijā, paziņoja policija.

Francijas Iekšlietu ministrs Džeralds Darmanins televīzijas kanālam “France 2” sacīja, ka varasiestādes izskata teoriju, ka piektdienas uzbrukumu pamatā ir kreiso radikāļu kustības. Viņš sacīja, ka Francijas dienesti esot identificējuši noteiktu skaitu profilu, kas varētu būt pastrādājuši sabotāžas aktus. Viņš sacīja, ka uzbrukumi bijuši tīši, ļoti precīzi un ārkārtīgi labi mērķēti, piebilstot, ka tas ir tipisks kreiso radikāļu darbības veids. Rodas jautājums par to, vai ar viņiem tika veiktas manipulācijas, vai arī tas notiek viņu pašu interesēs.

Kas zināms par vandālisma aktu?

Francijas telekomunikāciju uzņēmumiem "SFR" un "Bouygues Telecom" piederošās iekārtas tika izdemolētas, ziņoja franču laikraksts "Le Parisien" un "BFM TV". Kabeļi tika pārgriezti Francijas dienvidos, sabotējot iekārtas netālu no Luksemburgas un Parīzes.

Francijas digitālo lietu valsts sekretāre Marina Ferrari apstiprināja svētdienas vakarā veiktos vandālisma aktus.

Ferrari sacīja, ka Aizsardzības elektronisko sakaru centrs viņas uzraudzībā sadarbojas ar operatoriem, līdz tiek pilnībā atjaunoti sakari un pakalpojumi.

"Es nosodu šīs gļēvās un bezatbildīgās darbības visspēcīgākajā iespējamajā izteiksmē," Ferrari norāda savā "X" kontā.

Incidents notika trīs dienas pēc tam, kad koordinētas sabotāžas darbības paralizēja ātrgaitas vilcienu satiksmi dažas stundas pirms olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas, traucējot simtiem tūkstošu cilvēku pārvietošanos.

Par sabotāžu piektdien

Desmitiem tūkstošu vilcienu pasažieru divas dienas piektdien un sestdien sarežģījumus radīja vilcienu atcelšana un kavēšanās. Sabotieri dzelzceļa infrastruktūrai uzbruka laikā, kad 800 000 cilvēku plānoja doties ceļā uz vasaras brīvdienu galamērķiem.

Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums “SNCF” piektdienā, 26. jūlijā ziņoja, ka kompānija darbinieki kopš piektdienas rīta ir nenogurstoši strādājuši un pabeiguši remontdarbus. Veiktie testi skaidri apliecina, ka vilcienu kursēšanu ir iespējams atjaunot ierastā grafikā. "No pirmdienas rīta vairs nebūs nekādu aizķeršanos," paziņoja Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums.