Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm
foto: Pakrojas muižas arhīvs
Uz negadījuma vietu tika izsaukta ātrā palīdzība, kas akrobāti nogādāja Šauļu slimnīcā.
Pasaulē
2024. gada 26. jūlijā, 16:08

Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobāte nokrīt no 9 metrus augstām šūpolēm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Debesīs lidojošā feju karaliene Titānija vai elfu karalis Oberons, kas rāda ceļu vasaras naksnīgajās debesīs – nav sapnis, Lietuvā tas tiešām notiek. Pakrojas muižas ziedu, mākslas un mīlas festivālā profesionālie ārzemju akrobāti, kas atdzīvinājuši Šekspīra poēmas "Sapnis vasaras naktī" tēlus, apmeklētājiem ik dienu demonstrē elpu aizraujošus trikus. Tajā pašā laikā mākslinieku priekšnesumi ir arī ārkārtīgi riskanti, jo tie tiek izpildīti lielos augstumos, un tāpēc prasa ilgus apmācības gadus.

Pakrojas muižas festivāla apmeklētāji šokā: akrobā...

Nokrita no šūpolēm 9 metru augstumā

Diemžēl dažreiz pat augsta mākslinieciskā meistarība vai ilggadīgā pieredze nepasargā no nelaimēm. Kādā no priekšnesumiem festivālā akrobāte no Francijas N. Gotjē, izpildot trikus 9 metrus augstajās šūpolēs, nokrita zemē.

Uz negadījuma vietu tika izsaukta ātrā palīdzība, kas akrobāti nogādāja Šauļu slimnīcā. Pēc nepieciešamo pārbaužu veikšanas tika konstatēts, ka sieviete nopietnas traumas nav guvusi, un viņa no slimnīcas tika izrakstīta.

“Esmu ļoti pateicīgs ārstiem, kuri ātri reaģēja uz šo situāciju un sniedza visu nepieciešamo palīdzību. Tā ir daļa no akrobātu darba, par laimi, viss beidzies labi. Māksliniece tagad atpūšās, bet ar nepacietību gaida, kad atkal varēs sniegt izrādes skatītājiem,” stāsta Pakrojas muižas pārvaldnieks Giedrius Klimkevičius.

foto: Pakrojas muižas arhīvs
Kādā no priekšnesumiem festivālā akrobāte no Francijas N. Gotjē, izpildot trikus 9 metrus augstajās šūpolēs, nokrita zemē.
Kādā no priekšnesumiem festivālā akrobāte no Francijas N. Gotjē, izpildot trikus 9 metrus augstajās šūpolēs, nokrita zemē.

Francūzieti nomainīs starptautiski atzīta akrobāte

Francūzietes vietā priekšnesumā uzstāsies Lorēna Di Bello. Jaunās mākslinieces spēja  pārvaldīt virvi un izpildīt trikus tikai ar sava ķermeņa svaru jau izpelnījusies starptautisku atzinību - viņa ir viena no pieprasītākajām šīs disciplīnas akrobātēm Eiropas laikmetīgā cirka festivālos.

“Priecājos, ka mana kolēģe ir vesela, neviens no mums nav pasargāts no šādām nelaimēm. Tomēr tas mani neattur no akrobātikas, esmu gatava skatītājiem sniegt neaizmirstamu priekšnesumu. Protams, rīkojot šādus šovus, drošība vienmēr ir pirmajā vietā - pašiem ir jāpārbauda, ​​vai aprīkojums ir kārtībā, vai nav iesprāgumu un plīsumu, un tikai tad var uzstāsies. Šajā gadījumā tā bija vienkārši cilvēciska kļūda, nevis kāds drošības faktoru trūkums,” uzsver L. Di Bello.

-

Pakrojas muiža - ziedu, mākslas un mīlas festivāls

Nelaimīgā akrobāte no Francijas līdz šim festivālā iejutusies Titānijas lomā. Visa muiža un, šķiet pat daba, apklusa, kad uz pils dārza skatuves sākās viņas burvīgā deja debesu šūpolēs. N. Gotjē tagad ar smaidu atceras savu kritienu un aicina nekad nemēģināt to atkārtot cilvēkiem bez profesionālās pieredzes. "Labāk nāc uz akrobātu priekšnesumiem Pakrojā," smaida māksliniece.