Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krievija draud estrādes leģendai Allai Pugačovai ar cietumu
foto: Picvario Media, LLC / Alamy/ Vida Press
Alla Pugačova 2020. gadā. Pēc diviem gadiem, kad Krievija iebruka Ukrainā, viņa ar ģimeni pārcēlās uz Izraēlu.
Pasaulē

Krievija draud estrādes leģendai Allai Pugačovai ar cietumu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kādreizējai Padomju Savienības un Krievijas estrādes primadonnai Allai Pugačovai draud līdz piecu gadu ieslodzījums, ja viņas publikācijās atklās Krievijas armijas “diskreditāciju”, paziņoja odiozais Valsts domes deputāts Aleksejs Žuravļovs.

Krievija draud estrādes leģendai Allai Pugačovai a...

Šāda reakcija sekoja Pugačovas publikācijai sociālajā vietnē “Instagram” pēc krievu raķeštrieciena Kijivas bērnu slimnīcai “Ohmatdit”. “Dievs ir pacietīgs, taču visam ir robežas,” rakstīja Pugačova, izraisot Krievijas dažāda ranga amatpersonu žults izvirdumus, aktīvi iesaistoties arī Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvei Marijai Zaharovai.

Arī viņas vīrs, komiķis Maksims Galkins, kurš daudz biežāk ir publiski izteicies saistībā ar Krievijas zvērībām Ukrainā, norādīja, ka “viena no briesmīgākajām šodienas fotoliecībām — ārsti turpina veikt atklātu sirds operāciju bērnam Krievijas raķešuzbrukuma laikā. Tā ir kaut kāda nebeidzama elle. Visdziļākā līdzjūtība bojā gājušo ģimenēm,” viņš paziņoja.

Zīmīgi, ka Krievijas plašsaziņas līdzekļos Galkina citātā izlaiž vārdu "Krievijas", un arī visas ziņas par uzbrukumiem Ukrainas pilsētām formulē tā, it kā Krievijai ar to nebūtu nekāda sakara — "Kijivā notikuši sprādzieni", "Harkivā nograndis sprādziens", "Zaporižjā dzirdami sprādzieni" utt. Jebkurā asiņainā triecienā Krievija vai nu vaino pašus ukraiņus, vai viņus apsūdz viltus ziņās un provokācijā, bet jebkura sagrautā skola, bērnudārzs, slimnīca vai dzemdību nams Krievijas propagandas ziņojumos ir iznīcināts "militārais objekts" vai "lēmumu pieņemšanas centrs", kurā bieži figurē "ārzemju algotņi".

Pēc Krievijas invāzijas Ukrainā 75 gadus vecā Pugačova ar Galkinu un bērniem pameta Krieviju un pārcēlās uz dzīvi Izraēlā.

Pats Žuravļovs jau aicināja nekavējoties noteikt Pugačovai “ārvalstu aģenta” statusu un visas mantas konfiskāciju, bet tagad jau sācis runāt par bargākiem sodiem. “Nākamais solis — viņas publikāciju izpētīšana, vai tur ir Krievijas armijas diskreditācija, cik saprotu, tieši ar to tagad nodarbosies tiesībsargājošās iestādes. Tas jau ir kriminālkodeksa pants, kas paredz līdz piecu gadu cietumsodu,” viņa teikto citē aģentūra “RIA Novosti”.

Jāpiebilst, ka pats Žuravļovs ir bēdīgi slavens ar daudziem skandaloziem izteikumiem, tostarp ar publisku solījumu nogalināt vācu žurnālistu, kā arī ar apgalvojumiem par Dānijā atvērto zoofilu bordeli, kur var izvarot bruņurupučus.

Tikmēr Krievijas augstākās amatpersonas turpina stāstīt, ka viss notikušais ir pašu ukraiņu kārtējā “provokācija”, un Krievija nekad neapšauda Ukrainas civilobjektus. Kremļa diktatora Vladimira Putina pārstāvis Dmitrijs Peskovs Ukrainas reakciju uz krievu okupantu barbarisko uzbrukumu ciniski nodēvēja par “PR operāciju uz asinīm”. “Es uzskatu, ka šajā situācijā nejaušību nav. Protams, tās visas ir PR operācijas, turklāt PR operācijas uz asinīm,” viņš sacīja, notikušajā vainojot pašu ukraiņu pretgaisa aizsardzības sistēmas raķeti, bet visu kopumā par “netīru Kijivas taktiku”. Kādēļ gan ukraiņiem būtu jāļauj sevi netraucēti apšaudīt ar raķetēm, Peskovs nepastāstīja.

Savukārt Krievijas pārstāvis ANO Vasilijs Ņebendzja turpināja stāstīt par ukraiņu necilvēcīgo rīcību, savas pretgaisa aizsardzības sistēmas izvietojot civilās infrastruktūras objektu tuvumā un dzīvojamos rajonos, Marija Zaharova šaustīja Ukrainu, ka tā pastāvīgi ar savām raķetēm apšauda savus civiliedzīvotājus, bet Krievijas vēstnieks ASV Anatolijs Antonovs vainoja rusofobisko Vašingtonu, kas izmanto katru izdomātu ieganstu, lai turpinātu ieroču piegādes Ukrainai.