Pasaulē

VIDEO: karuseļa pasažieri iestrēgst 16 metru augstumā un uz pusstundu paliek karājamies ar galvu uz leju

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Neatliekamās palīdzības brigādes Oregonas štatā piektdien, 14. jūnijā izglāba 28 cilvēkus pēc tam, kad viņi aptuveni pusstundu bija iestrēguši ar galvu uz leju, braucot ar karuseli pa gadsimtu vecu atrakciju parku.

VIDEO: karuseļa pasažieri iestrēgst 16 metru augst...

Portlendas ugunsdzēsības un glābšanas dienests sociālajā platformā "X" paziņoja, ka ugunsdzēsēji sadarbojās ar "Oaks Park" inženieriem, lai manuāli nolaistu karuseli, taču ekipāžas bija gatavojušās nepieciešamības gadījumā veikt glābšanu arī lielajā augstumā ar virvēm.

Visi karuseļa izmantotāji tika evakuēti un medicīniski pārbadīti, un nav ziņu par cietušajiem.

foto: Ekrānuzņēmums
28 karuseļa pasažieri iestrēga nepilnu 16 metru augstumā un uz pusstundu palika karājamies ar galvu uz leju. Biedējošo notikumu ar šausmām fiksēja daudzi citi atrakciju parka apmeklētāji.
28 karuseļa pasažieri iestrēga nepilnu 16 metru augstumā un uz pusstundu palika karājamies ar galvu uz leju. Biedējošo notikumu ar šausmām fiksēja daudzi citi atrakciju parka apmeklētāji.

Viens braucējs piesardzības nolūkos tika nogādāts slimnīcā turpmākai izvērtēšanai, teikts "Oaks Amusement Park" atrakciju parka paziņojumā, kas publicēts sociālajos medijos. Mediķi visus pārējos pasažierus palaiduši uz mājām.

Karuselis, ko dēvē par "AtmosFEAR", darbojas kā svārsts ar spēju nepilnu 16 metru augstumā apgriezt braucējus pilnīgi otrādi.

Kad karuselis apstājās, parka darbinieki nekavējoties zvanīja 911, un aptuveni pēc 25 minūtēm ieradās neatliekamās palīdzības darbinieki, teikts parka paziņojumā.

Parka apkopes darbinieki spēja atgriezt karuseli sākotnējā pozīcijā dažas minūtes pēc pirmās palīdzības sniedzēju ierašanās.

Portlendas ugunsdzēsēji paziņoja, ka karuselī atradās aptuveni 30 cilvēki. Atrakciju parka paziņojumā teikts, ka tajā bija 28 braucēji.

Karuselis darbojas kopš 2021. gada, un tajā nav bijuši nekādi iepriekšēji incidenti, paziņoja parks.

Tas tiks slēgts līdz turpmākam paziņojumam.

"Oaks Parks" pirmo reizi tika atvērts 1905. gadā, tas ir viens no vecākajiem pastāvīgi strādājošajiem atrakciju parkiem valstī.

Tā tīmekļa vietnē teikts, ka parks piedāvā "unikālu Portlendas mūsdienu sajūsmas un gadsimtu mijas šarmu sajaukumu pusceļā, kas iepriecinājis ziemeļrietumu paaudzes".

Tēmas