foto: ddp/Vida Press
Tramps uzskata, ka par Baltā nama padomdevēju jākļūst Īlonam Maskam
Pasaulē
2024. gada 30. maijs, 00:59

Tramps uzskata, ka par Baltā nama padomdevēju jākļūst Īlonam Maskam

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/The Guardian

Pēdēja laikā abi sazvanījušies un apsprieduši, ka Īlons varētu palīdzēt Trampam, ja tas uzvarēs vēlēšānās, ziņoja "The Wall Street Journal".

Kopš marta abi ir vairākkārt sazvanījušies. Tramps vēlās atrast sev ietekmīgus sponsorus, bet Masks meklē kādu, kas varētu īstenot viņa politiskos mērķus, vēsta "The Wall Street Journal", atsaucoties uz vairākiem anonīmiem avotiem.

Masks un Tramps pirmo reizi sāka runāties martā, kad abi apmeklēja miljardieru Nelsonu Pelcu. Kopš tā laika abi ir apsprieduši dažādus politiskos jautājumus, tostarp imigrāciju, par ko Masks pēdējā laikā aktīvi izsakās. "Amerika kritīs, ja tā mēģinās absorbēt pasauli," martā platformā "X" ierakstīja Masks.

Masks ir teicis, ka šajās vēlēšanās neziedos nevienai prezidenta vēlēšanu kampaņai, taču Trampam ziņoja, ka plāno rīkot tikšanās, lai atturētu turīgo un ietekmīgo sabiedrības daļu no Džo Baidena atbalstīšanas.

Tikai nesen vēl abi viens otru publiski aizvainoja. Tramps 2022. gada vienā no saviem mītiņiem nosauca Masku par "vēl vienu sūda mākslinieku". Tikmēr Masks tviterī paziņoja, ka Trampam vajadzētu "nokārt cepuri un kuģot saulrietā".

Tagad abu attiecības ir uzlabojušās, kopš Masks 2022. gadā pārņēma "Twitter", pārdēvējot to par "X", un atgrieza Trampam viņa profilu. Masks kopš tā laika ir lūdzis Trampu būt aktīvākam platformā "X", lai gan Tramps lielākoties ir bijis lojāls savai platformai "Truth Social".

Martā pēc tikšanās ar Masku pie Pelca, Tramps "CNBC" sacīja, “Gadu gaitā esmu bijis ar viņu draudzīgs. Es viņam palīdzēju, kad biju prezidents. Es viņam palīdzēju. Man viņš ir paticis."