Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Jauns pāris no Londonas pārcēlās uz laukiem, lai izdzīvotu savu "sapni", bet nokļuva... drīzāk "murgā"
foto: Pexels.com/@Legio Seven
Pasaulē

Jauns pāris no Londonas pārcēlās uz laukiem, lai izdzīvotu savu "sapni", bet nokļuva... drīzāk "murgā"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Covid-19 pandēmijas laikā ļoti liela daļa iedzīvotāju lūkojās pamest pilsētu, lai dotos dzīvot uz laukiem, liecina īpašumu interneta vietnes "Rightmove" dati. Tagad to, kas tīkotu pārcelties uz mierīgākām ārēm, ievērojami samazinājies.

Jauns pāris no Londonas pārcēlās uz laukiem, lai i...

Tūlīt pēc pandēmijas uz dzīvi laukos pārcēlās arī jaunlaulātie Tesa un Džimijs Aldkrofti. Abi nolēma aizbēgt no Londonas intensitātes un pārcēlās uz Brekonu Velsas vidienē. Tesa tur bija uzaugusi, un pāris domāja, ka tā būs ideāla vieta, kur dzīvot mierīgāk.

"Mēs bijām precējušies aptuveni sešus mēnešus. Džims bija nedaudz paguris no sava darba un ātrā dzīves ritam, kāds bija Londonā," pastāstīja Tesa, kura pirms pārcelšanās strādāja tehnoloģiju kompānijā, vēsta "MailOnline". "Es strādāju darbā, kur biju sasniegusi savu potenciālu. Mēs domājām, ka tas ir dabisks solis."

2022. gada martā, kad Tesa un Džims, kas ir austrālieši, pārcēlās uz Brekonu un sāka strādāt vienkāršus darbus. Tesa strādāja vietējās viesnīcas administrācijā, bet Džims - bārā. "Es domāju, ka būs daudz vieglāk. Es domāju, ja mēs varam izdzīvot Londonā, tad, protams, mēs varam dzīvot arī laukos. Mēs nebijām sagatavoti vientulībai, neērtībām. Mēs šajā ziņā bijām patiešām augstprātīgi."

"Bija ļoti daudz lietu, kas nelika mums izbaudīt šo vietu. Tie nebija mūsu cilvēki. Viņi nebija diez ko laipni," stāsta Tesa.

"Džimam tas absolūti riebās. Viņi bija tik ksenofobiski, ka viņš bija austrālietis. Vairāk tāpēc, ka viņš nebija vietējais. Džims visu savu pieaugušo dzīvi pavadīja, ceļojot pa Eiropu, un viņš teica, ka Velsa ir vienīgā vieta, kur viņu vērtē pēc izcelsmes."

Tomēr vēlmi pamest lauku vidi neveicināja tikai apkārtējie cilvēki, bet arī tas, ka, lai cik dīvaini tas nebūtu, trūka vietas, kur vest pastaigās suni. "Laukos bija izliktas zīmes, kas vēstīja: "Mēs nošausim tavu suni, ja redzēsim viņu bez pavadas." Mums bija vieglāk vest pastaigās savu suni Londonā. Tas bija patiešām liels faktors, kas veicināja mūsu atgriešanos."

Un drīz vien abi saprata, ka pārāk ilgojas pēc Londonas: "Mums bija garlaicīgi. Mums nebija par ko runāt. Mēs aizgājām pārāk tālu. Vajadzēja doties Bristoles virzienā, varbūt uz kādu mazāku pilsētu."

"Mēs pat neizturējām sešus mēnešus. Džims 2022. gada novembrī atrada darbu Londonā." Viņa sacīja, ka viņai ļoti patīk Londonas ērtības, un piebilda: "Uz krogu varam doties nejaušā otrdienas pēcpusdien. Man ļoti patīk Londonas anonimitāte. Dzīvoju 43 dzīvokļu ēkā un nezinu nevienu cilvēku vārdus un tas ir brīnišķīgi."