Pasaulē
2024. gada 6. aprīlis, 10:54

VIDEO: sieviete mirst traģiskā negadījumā, atrodoties savā sapņu ceļojumā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Nedēļas nogalē soctīklos tika publicēts šausminošs ar mobilo telefonu iemūžināts ziloņa uzbrukums, kura rezultātā Zambijā gāja bojā amerikāņu tūriste.

Klips, ko filmējuši tūristi Zambijas Kafue nacionālajā parkā, sākas atvērtā safari transportlīdzeklī brauciena laikā.

Tālumā redzams liels ziloņu tēviņš, kas strauji tuvojas transportlīdzeklim. Transportlīdzekļa pasažieri videoklipā nav redzami, taču aizkardrā dzirdams kāds sakām: "Ak, mans Dievs," pirms kāds vīrietis iesaucas: "Tas tuvojas ātri."

Transportlīdzeklis apstājas, un tad cita balss, domājams, safari reindžers, mēģina ar vārdiem aizbaidīt ziloni, jo lielais dzīvnieks piekabina savus ilkņus transportlīdzeklim un vairākas reizes to apgāž.

foto: Pexels.com
Kafue nacionālais parks ir lielākais nacionālais parks Zambijā, kura platība ir aptuveni 22 400 kvadrātkilometri.

Ģimenes locekļi apstiprināja, ka uzbrukumā gājusi bojā 79 gadus veca sieviete no Minesotas Geila Metsone. Ierakstā "Facebook" Rona Velsa sacīja, ka viņas māte mirusi "traģiskā negadījumā, atrodoties savā sapņu piedzīvojumā".

Metsone, pensionēta aizdevuma darbiniece, bija devusies mēnesi ilgā atvaļinājumā uz ārzemēm, tā bija 11 diena, atklāja viņas ģimene, raksturojot sievieti kā "piedzīvojumu meklētāju" un "visu mīlētu".

"Wilderness Safaris", kas organizē tūri Zambijas parkā, paziņojumā norādīja, ka sadarbojas ar valsts iestādēm, lai izmeklētu incidentu, un izteica līdzjūtību Metsones ģimenei.

foto: Ekrānuzņēmums
Agresīvais ziloņu tēviņš apgāž safari automašīnu ar tūristiem.

"Wilderness" sacīja, ka arī citi tūristi, kas ceļoja kopā ar Metsoni, bija amerikāņi, no kuriem četri uzbrukumā guva vieglus ievainojumus.

"Mūsu gidi ir ļoti labi apmācīti, bet diemžēl reljefs un veģetācija bija tāda, ka maršruts tika bloķēts," sacīja uzņēmums, skaidrojot, ka reindžers "nevarēja pietiekami ātri pārvietot transportlīdzekli prom no briesmām".

Metsone pēc incidenta tika evakuēta uz slimnīcu Dienvidāfrikā, taču viņa no gūtajām traumām mira.

Kafue nacionālais parks ir lielākais nacionālais parks Zambijā, kura platība ir aptuveni 22 400 kvadrātkilometri. Tas ir otrs lielākais nacionālais parks Āfrikā un populārs tūristu galamērķis. Parkā dzīvo 152 dažādas zīdītāju sugas. Tur sastopamas piecas Subsahāras Āfrikas ikoniskās lielo dzīvnieku sugas, lauvas, ziloņi, leopardi, degunradži un bifeļi. Ir arī 515 putnu sugas, 70 rāpuļu sugas, 58 zivju sugas un 36 amfībijas sugas. Parks ir nosaukts Kafue upes vārdā.