Belgorodas gubernators negaidīti atrod pozitīvo savas pilsētas apšaudēs
Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 29. marts, 20:44

Belgorodas gubernators negaidīti atrod pozitīvo savas pilsētas apšaudēs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

"Esmu priecīgs, ka bērniem parādījusies iespēja ieraudzīt mūsu lielo, skaisto zemi," paziņoja Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs. Viņš norādīja, ka gandrīz 2,5 tūkstoši bērnu aizbrauca uz dažādām rehabilitācijas nometnēm, bet šonedēļ aizsūtīs vēl gandrīz 5,5 tūkstošus bērnu.

"Pagaidām vienojāmies, ka bērnus pieņems uz trim nedēļām, taču vajadzības gadījumā un ar vecāku piekrišanu — līdz pašreizējā mācību gada beigām." 

"Esmu pārliecināts, ka mūsu puikas un meitenes iegūs spilgtu iespaidu jūru, kas ar viņiem paliks uz visu mūžu," savā "Telegram" kanālā rakstīja gubernators. "Vēlu bērniem jautri un lietderīgi pavadīt laiku, un, protams, atrast jaunus draugus!"

Pirms nedēļas "Vienotās Krievijas" prezidija sēdē viņā paziņoja, ka apšaužu apstākļos nāksies izvest apmēram 9 tūkstošus bērnu.

Kādēļ gan bērni nevarēja apskatīt savu dzimto, milzīgo un skaisto zemi, pirms Kremļa diktatoram Vladimiram Putinam savajadzējās sagrābt jaunas teritorijas un uzsākt asiņaināko karu Eiropā kopš Ādolfa Hitlera izraisītā Otrā pasaules kara, gubernators nepaskaidroja.

Pavisam nesen arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs saskatīja kaut ko ļoti pozitīvu Ukrainas karā. Izrādās, posta un nāves sēšana kaimiņvalstī veicinājusi Krievijas attīrīšanos no noteiktas iedzīvotāju kategorijas — tiem, kuri nejūt savu saikni ar Krievijas vēsturi un kultūru.

Uzstājoties Krievijas diplomātijas 2023. gada “sasniegumiem” veltītajā preses konferencē Lavrovs norādīja, ka “specoperācijas” rezultātā kāds no šādiem liekajiem ir pametis Krieviju, bet kāds — palicis un aizdomājies, bet kopumā visi Krievijas iedzīvotāji ir kļuvuši “nepieredzēti saliedēti”.

Viņš vainoja Ukrainu, ka tā neievērojot kara vešanas noteikumus un tīšām nolemj nāvei savus iedzīvotājus, savukārt Krievija ir īsts džentlmenis, kas pilnībā ievēro starptautiskās normas. “Fakts, ka ukraiņi izvieto savus bruņotos spēkus civilobjektos, dzīvojamos kvartālos izvieto pretgaisa aizsardzības sistēmas, ir sen zināms. Tas notika pastāvīgi. Viņiem ir tādas manieres, šantažēt mierīgos iedzīvotājus, lai no viņiem izveidotu dzīvo vairogu, ko kategoriski aizliedz starptautiskās humanitārās tiesības,” aci nepamirkšķinādams stāstīja Lavrovs.

Kara vešanas likumi ir jāievēro, lūk, Krievijas armija tos stingri ievēro, nekad neapšaudot civilobjektus un precīzi trāpot tikai pa Ukrainas armijas objektiem, uzskata ministrs. Sociālajos tīklos, demonstrējot Krievijas armijas nodarīto šausmīgo postu, pastāvīgi ironizē, ka Krievijas loģika ir vienkārša — kur trāpa, vai tā būtu slimnīca, bērnudārzs, skola, dzemdību nams, dzīvojamā māja, tur arī izrādās “militārais objekts”.

Lavrovs jau gadiem ilgi sniedz alternatīvās realitātes priekšnesumus, un reizēm publika pat neiztur un sāk par viņu smieties.

Kamēr Lavrovs šausta Ukrainu un Rietumus "diplomātiski", par liberāli kādreiz dēvētais Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš pēdējos gados pārvērties par asinskāru kaujas vanagu, nekautrējas uzvilkt melno esesieša frenci, piedāvājot ukraiņiem izvēli — dzīvot Krievijas sastāvā vai tikt iznīcinātiem. Nekāda Ukraina nekādā veidā nedrīkst pastāvēt, viņš brīdina.

“Ukrainas pastāvēšana ir nāvējoši bīstama ukraiņiem. Es runāju par jebkādu, pilnīgi jebkādu Ukrainu,” viņš ierasti miermīlīgā stilā rakstīja savā “Telegram” kanālā. “Patstāvīgas valsts esamība Krievijas vēsturiskajās teritorijās tagad būs pastāvīgs iegansts karadarbības atsākšanai. Par vēlu.”

Īsā nacistu reiha garā Medvedevs pauda apņēmību “galīgi atrisināt” ukraiņu jautājumu, solot mūžīgu karu, kamēr vien Ukraina pastāv, bet palikušajiem ukraiņiem piedāvāja iespēju palikt dzīviem, ja viņi nāks pie prāta, izmetīs miskastē savu valsti un pazemīgi atrāpos uz ceļiem pie “māmuļas Krievijas” — “Sapratīs, ka dzīve lielā kopējā valstī, kuru pašlaik viņi īpaši nemīl, ir labāka par nāvi. Viņu pašu un viņu tuvinieku nāvi. Un jo ātrāk ukraiņi to sapratīs, jo labāk,” īstā esesieša stilā nesen rakstīja Medvedevs.