foto: AP/Scanpix
Peskova atbilde uz jautājumu par teroristiem, kurus tur aizdomās par masu slaktiņa īstenošanu, nepārsteidz
Aizdomās turētais Muhammadsobirs Faizovs sēž stikla būrī Basmannijas rajona tiesā Maskavā, 2024. gada 24. martā.
Pasaulē
2024. gada 25. marts, 14:25

Peskova atbilde uz jautājumu par teroristiem, kurus tur aizdomās par masu slaktiņa īstenošanu, nepārsteidz

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs neatbildēja uz CNN jautājumu par aizturēto spīdzināšanu pēc terorakta "Crocus City Hall", vēsta "Meduza".

CNN žurnālists norādīja, ka video no tiesas, kas arestēja aizdomās turētos, redzams, ka viņiem "ir vardarbīgas rīcības pazīmes" - viņiem ir zilumi un pietūkušas sejas, kā arī sociālajos tīklos bijuši video un foto, kas liecina par spīdzināšanu.

"Es atstāju bez atbildes šo jautājumu," sacīja Peskovs, lūgts komentēt aizturēto spīdzināšanas pēdas.

foto: AFP/Scanpix
Vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos koncertzāles uzbrukumā, kurā gāja bojā 137 cilvēki, sēž apsūdzēto būrī, gaidot savu pirmstiesas apcietinājuma sēdi Basmannijas apgabala tiesā Maskavā 2024. gada 24. martā.

Basmannijas rajona tiesa arestēja četrus cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par terorakta izdarīšanu "Crocus City Hall". Attēlā un video no tiesas redzams, ka viņi ir piekauti.

Jau ziņots, ka piektdien, 22. martā bruņoti uzbrucēji atklāja uguni koncertzālē "Crocus City Hall", kas atrodas Piemaskavas pilsētā Krasnogorskā. Apšaude sākās neilgi pirms rokgrupas "Piknik" koncerta, bet vienlaikus citā zālē notika Ļeņingradas apgabala simfoniskā orķestra koncerts.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja svētdien apstiprināja 137 cilvēku nāvi. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās "Islāma valsts".

Krievija paziņojusi, ka aizturēti 11 aizdomās turēti, tai skaitā četri terorakta izpildītāji.

Kremlis ir devis norādījumus valsts un valdībai lojālajiem jeb propagandas plašsaziņas līdzekļiem uzsvērt iespējamās "Ukrainas pēdas", vēstot par teroraktu koncertzālē.

Jau piektdien Ukrainas Ārlietu ministrija kategoriski noraidīja Krievijas amatpersonu pēc uzbrukuma izteiktās apsūdzības par to, ka Kijiva esot saistīta ar šo teroraktu. "Šādas apsūdzības ir Kremļa plānota provokācija," uzsvēra ministrija.