Pasaulē
2024. gada 21. marts, 10:37

VIDEO: izmet granātu, nogalina savējo, pats pakrīt – nofilmēts pagalam neveiksmīgs krievu manevrs Belgorodā

Jauns.lv

Video, kuru sociālajos tīklos publicējuši “limitētās speciālās operācijas” veicēji Belgorodā – “Krievu brīvprātīgo korpuss” – varētu iekļūt neveiklāko krievu militāristu manevru pieciniekā.

Video ir redzams, kā neliels krievu karavīru bariņš ar kvadriciklu pietuvojas līdz pusei sabrukušai ēkai kaut kur Belgorodas apkārtnē.

Tur, kā zināms, jau aptuveni nedēļu aktīvi karo vismaz trīs krievu militārās vienības, kuras jau labu laiku ir nostājušās Ukrainas pusē un ir pret Vladimira Putina Krieviju – “Krievu brīvprātīgo korpuss”, leģions “Krievijas brīvība” un bataljons “Sibir”.

Videomateriāla turpinājumā redzams, kā krievu karavīru grupa uzsāk ēkas “tīrīšanu”.

Neveiklā formācijā tie pietuvojas pie ēkas durvīm. Tad kādā momentā viens no karavīriem izmet pa tām ar granātu.

Turpmākajās sekundēs krievu karavīru bariņu pārsteidz vairāki, būtiski notikumi – granāta atsitas un nokrīt pie kājām vienam no karavīriem, granātas izmetējs atkāpjoties paklūp, granāta uzsprāgst tieši blakus viņa cīņu biedram.

Pa šo laiku dzīvi palikušie ēkas “ieņēmēji” te izklīst, te mēģina atkal sagrupēties, taču turpmākos viņu plānus izgāž “Krievu brīvprātīgo korpusa” kaujinieku uzbrukums ar droniem.

Jau vēstīts, ka 13. martā krievu brīvprātīgie paziņoja par uzbrukumiem Krievijas militārajām pozīcijām Belgorodā un Kurskā.

Šo pilsētu iedzīvotāji tika aicināti evakuēties. Vēlāk "Krievijas brīvība" leģiona cīnītāji paziņoja, ka pārņēmuši savā kontrolē Kurskas apgabala Tjotkinas ciemu un brīdināja, ka 14. marta nakts ienaidniekam būs grūta.

Kopš 14. marta rīta Belgorodas iedzīvotāji sūdzas par apšaudēm. Tikmēr Krievijas mediji paziņoja par iespējamu diversantu ielaušanos Belgorodas reģionā.