Pasaulē
2024. gada 16. marts, 10:44

Arī 16. marta rīts Belgorodas iedzīvotājiem nesākās ar kafiju; apšaudēs cietušas ēkas un automašīnas

Jauns.lv

16. marta rītā tika apšaudīts Krievijas Belgorodas apgabals, un pretgaisa aizsardzības sistēmu darba rezultātā izraisījušies ugunsgrēki, cietušas ēkas un automobiļi, bet varas iestādes vēsta par diviem bojāgājušajiem.

Krievijas brīvprātīgo reids Krievijas Federācijas reģionos, kas robežojas ar Ukrainu, turpinās jau piekto dienu. Turpinās kaujas Kurskas un Belgorodas apgabalos.

Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs sestdienas rītā pavēstīja, ka aktivizētas raķešu trieciena draudu sirēnas. Signāls skanējis 20 minūtes.

foto: AFP/Scanpix
Apšaudēs Belgorodā cietušas automašīnas un ēkas. Krievijas pierobežas iedzīvotāji sāk izjust to murgu, kas ukraiņiem ir jāizcieš katru dienu kopš pilna mēroga Krievijas iebrukuma.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas virs pilsētas it kā esot notriekušas daudzlādiņu reaktīvo iekārtu RM-70 "Vampir" astoņus šāviņus un divus dronus.

Vēlāk varas pārstāvji pavēstīja, ka it kā esot divi bojāgājušie un trīs ievainotie.

Iedzīvotāji soctīklos publicē apšaudes seku fotogrāfijas un video. Tajos redzami apšaudēs cietušus dzīvojamās mājas un vismaz 15 bojāti automobiļi.

Ukrainas pusē karojošie krievu brīvprātīgie ir saņēmuši gūstā vairāk nekā divdesmit krievu karavīrus.

Krievu brīvprātīgie karotāji publicējuši sarunu ar vienu no gūstekņiem, kas liecina, ka nav redzējis nogalinātus RDK karavīrus.

Krievijas karavīrs sacīja, ka nonācis gūstā, kad veicis mīnēšanas uzdevumu. Karavīru grupas automašīna nonākusi apšaudes ugunī, un viņš vienīgais no visas grupas izdzīvojis.

RDK arī norādīja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija, apgalvojot, ka korpuss pilnībā likvidēts, melo.

RDK pavēlniecība vērsusies pie Belgorodas apgabala gubernatora Vjačeslava Gladkova, aicinot viņu ierasties uz tikšanos un savākt pāris gūstā saņemtos karavīrus.

12. martā kļuva zināms, ka brīvprātīgie no "Krievijas brīvība" leģiona, krievu brīvprātīgo korpusa (RDK) un "Sibīrijas bataljona" izlauzušies cauri Krievijas Federācijas robežai. Tiek ziņots, ka brīvprātīgie iegājuši Kurskas un Belgorodas apgabalos.

13. martā krievu brīvprātīgie paziņoja par uzbrukumiem Krievijas militārajām pozīcijām Belgorodā un Kurskā. Šo pilsētu iedzīvotāji tika aicināti evakuēties. Vēlāk "Krievijas brīvība" leģiona cīnītāji paziņoja, ka pārņēmuši savā kontrolē Kurskas apgabala Tjotkinas ciemu un brīdināja, ka 14. marta nakts ienaidniekam būs grūta.

Kopš 14. marta rīta Belgorodas iedzīvotāji sūdzas par apšaudēm. Tikmēr Krievijas mediji paziņoja par iespējamu diversantu ielaušanos Belgorodas reģionā.