foto: IMAGO/SNA
Medvedevs piedāvā Krievijas "maigo miera plānu"; pietrūkst tikai izstieptās labās rokas un nacistu sveiciena
Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2024. gada 14. marts, 19:54

Medvedevs piedāvā Krievijas "maigo miera plānu"; pietrūkst tikai izstieptās labās rokas un nacistu sveiciena

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs izklāstījis savu “miera formulas” redzējumu, kas vairāk atgādina nacistiskās Vācijas politiku. Īsumā — Ukrainas bezierunu kapitulācija, tās pilnīga likvidācija un iekļaušana Krievijas sastāvā, kā arī reparāciju maksāšana “cietušajai” Krievijai.

Medvedeva tirādē, kas publicēta viņa “Telegram” kontā, neizpalika bez tradicionālajiem lamu izvirdumiem. “Kad es dzirdu frāzi “Zelenska miera formula”, es jūtu nepārvaramu pretīguma sajūtu, kas ātri pāriet kauna sajūtā no notiekošā nelabā sireālisma. Jo visi lieliski saprot, ieskaitot arī bezkauņas Rietumu meļus, ka pat daudz vienkāršākās situācijās kara laikā mieru var sasniegt tikai tad, ja ir pušu abpusējā griba uz saprātīga kompromisa pamata, vai ar vienas konflikta puses kapitulāciju”.

Krievijas eksprezidentam nepatīk, ka Ukraina kategoriski atsakās no sarunām ar Krieviju, pamatojoties uz Kremļa saimnieka Vladimira Putina ultimātu par “reāliju pieņemšanu”, proti, vispirms atzīt visas Krievijas sagrābtās teritorijas.

Tādēļ Medvedevs piedāvā “mierīgu un visnotaļ reālistisku Krievijas formulu, kas ir humāna visiem”, vēlīgi piedāvājot “bijušās Ukrainas” pilsoņiem pieņemt šādus nosacījumus:

Pilnīga un bezierunu kapitulācija
Pilnīga atteikšanās no jebkādiem bruņotajiem spēkiem
Pilnīga denacifikācija
Pilnīga atteikšanās no savas suverenitātes
Pilnīga savas valsts pārvaldes demontāža
Oficiāla atzīšana, ka Ukraina pieder Krievijai
Pilnīga reparāciju samaksāšana Krievijai

“Tā taču ir kompromisa pozīcija, ja?” ar savu asprātību “paspīd” kādreizējais liberālis.

Medvedevs uzskata, ka tā ir “maigā” Krievijas miera formula. "Ne tik maigo” viņš jau izklāstīja agrāk — nāve tiem, kuri nevēlas dzīvot zem Krievijas zābaka.