Pasaulē
2024. gada 14. marts, 09:51

Ir pusotra stunda. Krievu brīvprātīgo korpuss aicina Belgorodas un Kurskas apgabalu iedzīvotājus evakuēties

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas brīvprātīgie, kas 12. martā izlauzās cauri Krievijas robežai, aicināja Belgorodas un Kurskas apgabala iedzīvotājus nekavējoties evakuēties. Viņiem ir pusotra stunda pirms tiks atklāta uguns, liecina Krievu brīvprātīgo korpusa (RDK) ierakstītais video vēstījums.

Aicinājumā teikts, ka Kurskas un Belgorodas apgabalu vadība ignorēja 13. martā izteikto brīvprātīgo brīdinājumu un "netika veikti nekādi pasākumi, lai evakuētu Belgorodas un Kurskas apgabalu civiliedzīvotājus".

Mēs vēlreiz vēršamies pie Kurskas un Belgorodas apgabalu iedzīvotājiem! teikts ziņojumā.

foto: Ekrānuzņēmums
"Mēs esam spiesti atklāt uguni uz militārajiem objektiem pierobežas reģionos," norāda viens no brīvprātīgajiem.

Jūsu vadība nav veikusi nekādus pasākumus, lai jūs aizsargātu vai evakuētu, un mierīgo pilsētu un ciematu apšaudīšana Ukrainā turpinās kā līdz šim! Mēs esam spiesti atklāt uguni uz militārajiem objektiem pierobežas reģionos! Nekavējoties evakuējieties!

"Tāpēc es aicinu tieši šo reģionu iedzīvotājus - nekavējoties pametiet Kurskas apgabalu, Belgorodas apgabalu, visas lielās apdzīvotās vietas. Pusotras stundas laikā pēc šī video ziņojuma atklāsim uguni uz militārajiem mērķiem šajā teritorijā," video stāsta viens no brīvprātīgajiem.

Jau vēstīts, ka Ukrainas pusē karojošā leģiona "Brīvā Krievija", Krievu brīvprātīgo korpusa (RDK) un Sibīrijas bataljona karotāji 12. martā iegāja Krievijas pierobežas teritorijā.

Sākotnēji tika ziņots, ka krievu brīvprātīgie pārņēmuši savā kontrolē Lozovaju Rudku Belgorodas apgabalā, bet Tjotkinā Kurskas apgabalā turpinās kauja.

Vēlāk leģions "Brīvā Krievija" izplatīja videoierakstu, kurā it kā redzama Krievijas armijas bruņutransportiera iznīcināšana Tjotkinā.

Ap pusdienas laiku leģions "Brīvā Krievija" un RDK paziņoja, ka Tjotkina esot pilnībā ieņemta un atrodas pilnīgā "krievu atbrīvošanās spēku" kontrolē.

Krievijas diktatora Vladimira "Putina armija strauji pamet ciematu, atstājot pozīcijas un pametot smago tehniku," teikts paziņojumā.

RDK publicējusi videoierakstu, kurā redzami bēgošie krievu karavīri.

"Putina armijas karavīri bēg, zibinot papēžus. Aiz viņiem paliek apdzīvotās vietas, tehnika un, galvenais, pamestie un nevajadzīgie Krievijas Federācijas pilsoņi," ziņoja Ukrainas pusē karojošie krievu brīvprātīgie.