foto: EPA/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija: Igaunijā valda nacisti un maniakāli rusofobi, bet mēs Tallinā bombardējām tikai militāros mērķus!
Marija Zaharova
Pasaulē
2024. gada 12. marts, 18:01

Krievijas Ārlietu ministrija: Igaunijā valda nacisti un maniakāli rusofobi, bet mēs Tallinā bombardējām tikai militāros mērķus!

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Igaunijas Ārlietu ministrijas publikācija, kurā minēti agresorvalsts Krievijas ne mazāk agresīvās priekšteces Padomju Savienības veiktā Tallinas civilobjektu intensīvā bombardēšana 1944. gadā, ir falsifikācija un izrauta no konteksta, paziņoja ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, neaizmirstot igauņus apsūdzēt nacismā un maniakālā rusofobijā.

Igaunijas ārpolitikas resors sociālajā vietnē publicēja izpostītās Tallinas attēlus, pieminot 80. gadskārtu, kopš Padomju Savienības kara aviācija veica postošus uzlidojumus pilsētai, daudzās tās daļas pārvēršot gruvešos. Šādi Igaunija parādīja idejisko radniecību starp Padomju Savienību pirms 80 gadiem un Krievijas tagadējo rīcību Ukrainā.

Gluži kā par iebrukumu Ukrainā, kur jau trešo gadu Zaharova ar savu priekšnieku, ārlietu ministru Sergeju Lavrovu turpina stāstīt par triecieniem “tikai militārajiem mērķiem”, kas izrādās gan dzīvojamās mājas, gan skolas, slimnīcas, dzemdību nami, baznīcas, teātri un bērnu dārzi, arī Talinas bombardēšanas jautājumā Zaharova vilka veco meldiņu, ka tika bombardēti vācu izlūkdienesta objekti, pretgaisa aizsardzības sistēmas un jūras arsenāls, neaizmirstot atgādināt, kā Tallinu 1941. gadā postīja vācu nacisti.

Viss pārējais, protams, Zaharovas skatījumā ir Padomju Savienības nomelnošana, meli, falsifikācija un iestudējums.

Protams, Zaharova “idejiskos nacistus” Igaunijā pielīdzināja Ukrainai. “Bet tas, ka savas melīgās paralēles Igaunijas varas iestādes veic ar pašreizējo Kijivas režīmu… Igaunijā valdošās nacionālistiskās vadības idejiskā radniecība ar Kijivas režīmu nerada nekādu izbrīnu,” liekulīgi apsūdz Zaharova.

"Tas, ka mūsdienu Igaunijas varas iestādes sevi asociē ar hitleriešiem, nav noslēpums, bet viņu maniakālo rusofobiju apskaustu pats Gebelss," aci nepamirkšķinot, paziņoja Trešā reiha propagandas ministra Jozefa Gebelsa tradīcijas pārņēmušās valsts ārlietu resora pārstāve.

Jāatgādina, ka 1939. gadā, kad Padomju Savienība pēc iebrukuma Somijā sāka bombardēt Helsinkus, bombardēšanu turpinot līdz pat 1944. gadam, toreizējais krievu ārlietu ministrs Vjačeslava Molotovs — kura mazdēls Vjačeslavs Ņikonovs pašlaik sēž Krievijas Valsts domē un atklāti spriedelē par Krievijai piederošajām kaimiņvalstu teritorijām — stāstīja, ka krievi met somiem uz galvas nevis aviobumbas, bet humāno palīdzību  "grozus ar maizi".

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

gallery icon