foto: Ekrānuzņēmums
Viss, dziesma nodziedāta! Kirkorovam un daudziem citiem mūziķiem, kas atbalstījuši Putinu un karu, aizliedz koncertēt Krievijā
"Gandrīz kailās ballītes" organizatore Nastja Ivļejeva ar Filipu Kirkorovu.
Pasaulē
2024. gada 9. februāris, 13:02

Viss, dziesma nodziedāta! Kirkorovam un daudziem citiem mūziķiem, kas atbalstījuši Putinu un karu, aizliedz koncertēt Krievijā

Jauns.lv

Februāra sākumā Krievijas izklaides industrijas producenti saņēmuši atjauninātu sarakstu ar māksliniekiem, kuriem “aizliegts koncertēt” Krievijā. Meduza.io rīcībā nonācis šis dokuments no vairākiem nozares pārstāvjiem, un tajā iekļautas Krievijas estrādes superzvaigznes, kuras atbalstījušas Vladimiru Putinu pēc iebrukuma Ukrainā.  

Sarakstā iekļauto mūziķu vidū ir “Gandrīz kailas ballītes” dalībnieki  - Filips Kirkorovs, Lolita Miljavska, Gļukoza, Dima Bilans, Anna Asti – šie mūziķi krita Kremļa nežēlastībā. Konservatīvāk noskaņotie pilsoņi sāka rakstīt sūdzība prokuratūrai par ekstravaganto ballīti. Viņu sūdzībās par "šo sodomītu uzvedību" dalījās daudzi lielākie valsts mediji. Dažās publikācijās tika uzsvērts, ka ballītē bija redzamas kailas sievietes, kā vīrieši skūpstās uz deju grīdas, un viens no viesiem ieradās zeķē, kas piesedza viņa ģenitāliju.

 Aizliegto mūziķu sarasktā ir mūziķi, kuri iestājās pret karu Ukrainā, piemēram, reperis “Loqiemean” un grupa “Nesčastnij slučij”. Tomēr viņu vidū arī ir mūziķi, kas ārkārtīgi uzmanīgi pauda savu nostāju par Krievijas iebrukumu. piemēram, grupas “Komsomolsk” un  “Shortparis”, uc.

Viņu vidū ir arī mūziķi, kuri nesen piedalījušies “patriotiskajos” pasākumos. Piemēram, grupas “Mongol Shuudan”, “Jorš” un “Lomonosov Plan” uzstājās “KinčevFest”, kuru organizē grupas “Alise” līderis Konstantīns Kinčevs.

Kopumā sarakstā ir diezgan daudz nišas mākslinieku. Meduza.io norāda, ka līdz galam nav skaidras argumentācijas, kāpēc daudzi no viņiem nokļuvuši aizliegto mūziķu sarakstā. Kopumā tur ir uzskaitīti 50 mūziķi un grupas:

Kā Meduza.io norādījuši mūzikas nozares pārstāvji, šis jau ir trešais, papildinātais saraksts, kas saņemts no Krievijas prezidenta administrācijas. Meduza.io avots norāda, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā priekšvakarā ar prezidenta administrāciju saistīti cilvēki viņu brīdināja, ka tādi saraksti būs, un, ja mākslinieks “nemainīs savu pozīciju”, viņš tajos nonāks.  

Kāds Krievijas producents, kurš vēlējās palikt anonīms, Meduza.io apstiprināja, ka vismaz divas no jaunajā sarakstā iekļautajām grupām patiešām ir aizliegtas. "Zvana rīkotājiem un saka, ka nedrīkst organizēt pasākumus ar šiem māksliniekiem," producents atklāja Meduza.io

Iepriekš mediji vairākkārt ziņojuši par aizliegto mūziķu slepeno sarakstu esamību. Krievijas varas iestādes noliedz , ka šāds saraksts pastāv. Kāds no aizliegtajiem māksliniekiem norādīja, ka aizliegto mūziķu sarakstus apstiprina Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas Publisko projektu departaments, kuru vada Sergejs Novikovs. Meduza.io Novikovu dēvē par "galveno kino, teātra un mūzikas cenzoru".