foto: ddp/abaca press/ Vida Press
"Kā Berlīnes ieņemšana!" Ukrainas armija skaidro krievu mēģinājumus ieņemt Tabivku
Ukraiņu karavīrs dodas uz tranšejām.
Pasaulē
2024. gada 30. janvāris, 10:43

"Kā Berlīnes ieņemšana!" Ukrainas armija skaidro krievu mēģinājumus ieņemt Tabivku

Jauns.lv

Krievu sabiedrībai Harkivas apgabala Tabaivkas ciema okupācija tiks pasniegta kā Berlīnes ieņemšana, neskatoties uz to, ka tas ir apdzīvots punkts, kur iepriekš dzīvoja mazāk nekā 45 cilvēki, norāda Ukrainas sauszemes spēku spīkers Vladimirs Fitjo.

Ienaidnieks Tabaivku neieņēma

Fitjo kārtējo reizi noliedza Krievijas teroristu izteikumus par Tabaivkas okupāciju. Pēc viņa teiktā, šodien aizsardzības spēki mēģina atgrūst ienaidnieku iepriekšējās pozīcijās. Vakar krievi cieta ievērojamus personāla zaudējumus, jo īpaši tehnikas.

"Berlīnes ieņemšana"

Kā skaidroja Sauszemes spēku spīkers, Krievijas prezidenta vēlēšanu priekšvakarā okupanti cenšas diktatoram Vladimiram Putinam uzdāvināt vismaz dažas uzvaras, lai pēc tam varētu to parādīt pilsoņiem televīzijā.

"Diemžēl televīzija joprojām uzvar ledusskapi, tāpēc tādas apdzīvotas vietas kā Krohmaļne, kur pirms vērienīgā iebrukuma dzīvoja 45 cilvēki, un Tabivka, kas ir vēl mazāka apdzīvota vieta, tiek pārdotas sabiedrībai kā Berlīnes sagrābšana. Jebkura uzvara, kurai ir administratīvs nosaukums, viņiem tas vienkārši ir kaut kas neticams," norādīja Fitjo.

Vai Tabaivkai ir svarīga stratēģiska un loģistikas nozīme?

Pēc Fitjo teiktā, apdzīvotais punkts atrodas zemā purvainā apvidū, kas ievērojami apgrūtina kontroli pār to.

Cīņas par Tabaivku

Nesen teroristi paziņoja par iespējamu Tabaivkas ciema okupāciju. Tika apgalvots arī par valdošo augstieņu ieņemšanu šajā rajonā.

Tajā pašā laikā informāciju nekavējoties atspēkoja "DeepState" analītiķi, kuri paziņoja, ka bruņotie spēki neļāva ienaidniekam nostiprināties ciematā, viņi aizkavē krievus no virzīšanās uz priekšu.

"Tur turpinās kaujas darbības, attiecīgi nekādu Tabaivku ienaidnieks nav sagrābis. Tāpēc, lūk, tādas minimālas virzības šajā teritorijā - viss, uz ko iebrucēji spējīgi," Fitjo komentēja Krievijas iebrukumu.