foto: REUTERS/SCANPIX
Kuleba atzīst, ka gribējis iesist Lavrovam pa seju: parādījusies Kremļa reakcija
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pēc tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu un Turcijas ārlietu ministru Mevlutu Kavusoglu, Krievijas iebrukuma Ukrainā laikā, ziņu konferencē Antaljā, Turcijā 2022. gada 10. martā.
Pasaulē
2024. gada 16. janvāris, 14:18

Kuleba atzīst, ka gribējis iesist Lavrovam pa seju: parādījusies Kremļa reakcija

Jauns.lv

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pastāstīja, kā vēlējies iesist Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam pa seju.

Intervijā projektam "Bombardier" ārlietu ministrs norādīja, ka tas noticis sarunās ar Krievijas ārlietu ministru neilgi pēc pilnvērtīga agresorvalsts iebrukuma Ukrainā.

"Vissarežģītākās sarunas ir tās, kur sarunu biedram gribas piecelties un iesist pa seju, bet tu nevari to atļauties. Un tādas man bija divas trīs reizes. Viena no tām - ar Lavrovu, Antaljā 2022. gada pavasarī," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka toreiz Kuleba sarunas Turcijā nosauca par sarežģītām, informējot, ka dalībnieki pārrunājuši uguns pārtraukšanu un humanitāro koridoru organizēšanu.

Tikmēr jau parādījusies Kremļa reakcija uz Ukrainas ārlietu ministra paziņojumu. Pēc Krievijas ārpolitikas resora pārstāves Marijas Zaharovas vārdiem, "Kijivas režīma pārstāvju neadekvātums ir plaši zināms fakts".

"Tur jau tā problēma - neizglītotus agresīvus cilvēkus uzņēma ar ministru izskatu sagraut Ukrainu par amerikāņu naudu," sacīja Zaharova.

Ukrainas sarunas ar Krieviju

Pekina nesen aicināja Krieviju un Ukrainu atsākt miera sarunas. Konkrēti Ķīnas pārstāvis ANO paziņoja, ka "visām pusēm šajā konfliktā" ir "jāsaglabā miers un jābūt savaldīgām".

Pirms tam ASV un sabiedrotie slepeni tikās ar Ukrainu par miera plānu. Krieviju uz tikšanos neuzaicināja.