foto: EPA/Scanpix
Lielgabalgaļas deficīts raisa murgainas teorijas: ārlaulības sakari apdraud Krievijas sievietes
Krievijas sievietēm dots kaujas uzdevums – dzemdēt pēc iespējas vairāk.
Pasaulē
2024. gada 9. janvāris, 05:02

Lielgabalgaļas deficīts raisa murgainas teorijas: ārlaulības sakari apdraud Krievijas sievietes

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Krievijas publiskajā telpā parādījies raksts, kas biedē šīs valsts sievietes ar dažādām izdomātām briesmām ārlaulības sakaru gadījumos un aicina dzemdēt pēc iespējas vairāk bērnu.

Neparastākais, ka šis raksts, kuram ir pieci autori, ieskaitot Krievijas Valsts domes deputātu Igoru Ananskihu un bijušo Federālā drošības dienesta ģenerālleitnantu Ivanu Mironovu, publicēts šķietami zinātniskā izdevumā “Juridiskā zinātne: vēsture un mūsdienas”. Tiesa gan, pēc dažām dienām raksts no interneta vietnes izņemts, taču ar to paspējis iepazīties plašs lasītāju loks. Kas tad apgalvots šajā publikācijā?

Spermatozoīdi galvas smadzenēs

Ļaunās Rietumu demokrātijas ietekmē Krievijā ļoti plaši izplatīti ārlaulības sakari, kuru rezultātā nedzimst bērni, un vēl viena nelaime ir orālais sekss, kas turklāt sievietēm esot ļoti kaitīgs.

Citējot vārdā nenosauktu informācijas avotu, apgalvots: “Ja spermatozoīdi nonāk mutē, tie pēc tam nonāk ausu kanālos, vidusausī un aiz acīm. Pēc tam tie dodas dziļāk, vispirms nonāk asinīs, bet pēc tam uzkrājas galvas un muguras smadzenēs. Situācijā, kad sieviete veic parasto dzimumaktu, visi šie uzkrājumi traucas uz apaugļošanās vietu, rezultātā notiek visu iepriekšējo partneru ģenētiskā materiāla sajaukšanās – bērni piedzimst vāji un slimīgi.”

Jāatzīmē, ka teorija par iespējamo iepriekšējo partneru ietekmi ir tā saucamā telegonija, un zinātnieki to pilnībā apgāza jau 19. gadsimta beigās. Atbildi, kāpēc tā Krievijā atkal atsvaidzināta, sniedz citi rakstā izteiktie apgalvojumi.

Jādzemdē pēc iespējas vairāk

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā šajā valstī dramatiski kritušies demogrāfiskie rādītāji – simtiem tūkstošu iedzīvotāju, pārsvarā tieši jaunie vīrieši iesaucamajā vecumā, Krieviju pametuši, vairāk nekā 300 000 (pēc Ukrainas sniegtās informācijas) jau krituši karā.

Raksta autori apgalvo, ka “kolektīvie Rietumi” (patiesībā tāda termina vispār nav) darot visu iespējamo, lai Krievijas sievietes mazāk dzemdētu. Prostitūcija un aborti esot Rietumu hibrīdkara elementi, un vientuļās mātes spējot izaudzināt tikai degradētus indivīdus. Esot jāorientējas uz Austrumu un Vidusāzijas tautām, kas spējušas saglabāt daudzbērnu ģimeņu kultu, un arī “pirmsrevolūcijas Krievijā” šādu ģimeņu bijis daudz.

Sievietes sāk pacelt balsi

Patiesībā dzimstību vienmēr ietekmē pavisam citi faktori – izglītības līmenis un sociāli ekonomiskā situācija. Krievijas ekonomika šobrīd pārorientēta uz karastāvokļa režīmu, naudas sociālajām vajadzībām nepietiek, tam visam pievienojas pamatīga inflācija. Loģiski, ka šādā situācijā sievietes vienkārši izvēlas nedzemdēt.

Mobilizēto karavīru sievas, kurus Putins solīja iesaukt armijā tikai uz pusgadu, vīrus tā arī nav sagaidījušas mājās un sāk publiski protestēt. Atšķirībā no politiskās opozīcijas vajāšanas, viņas pagaidām nav ieslodzītas cietumos, jo nevar zināt, kā var reaģēt apbruņotie vīri. Tā nu Krievijas propaganda cenšas savu iedzīvotāju smadzenes piebāzt ar sazvērestības teorijām.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “Patiesība par meliem” saturu atbild SIA Izdevniecība “Rīgas Viļņi”.