foto: REUTERS/SCANPIX
Saistībā ar Krievijas triecieniem Ukrainā Polija pastiprina savas gaisa telpas aizsardzību
Pasaulē
2024. gada 2. janvāris, 12:11

Saistībā ar Krievijas triecieniem Ukrainā Polija pastiprina savas gaisa telpas aizsardzību

Jauns.lv/LETA

Pastiprinoties Krievijas gaisa triecieniem Ukrainā, Polija patruļām savā gaisa telpā nosūtījusi četrus iznīcinātājus F-16 un NATO degvielas uzpildes lidmašīnu, paziņojis Polijas armijas ģenerālštābs.

Otrdienas rītā Polijas armijas ģenerālštābs platformā "X" informēja, ka "aktivizēti divi pāri iznīcinātāju F-16 un sabiedroto degvielas uzpildes lidmašīna", lai "aizsargātu Polijas gaisa telpu".

Pasākumi tiek veikti saistībā ar "Krievijas Federācijas tālas darbības rādiusa aviācijas intensīvu darbību", veicot "triecienus Ukrainas teritorijā", lasāms paziņojumā.

Otrdienas rītā, Krievijas atkārtotajam iebrukumam Ukrainā turpinoties jau 678.dienu, Krievija īstenoja plašu raķešu un lidrobotu uzbrukumu, īpaši vēršoties pret Kijivu un Harkivu.

Ukrainas armija paziņoja, ka otrdienas rītā uzbrukumam pacēlušies 16 Krievijas stratēģiskie bumbvedēji "Tu-95MS".

Polijas gaisa telpā piektdien no Ukrainas ielidojusi un pēc tam izlidojusi Krievijas spārnotā raķete. Incidents notika laikā, kad Krievija veica plašu aviācijas uzbrukumu Ukrainas pilsētām, kurā nogalināts vismaz 41 civiliedzīvotājs.

Polijas amatpersonas otrdien paziņoja, ka Polijas un NATO radaru, kā arī sauszemes izpētē nedēļas nogalē apstiprināts, ka raķete izlidojusi no Polijas teritorijas. Kā liecina radaru informācija, raķete Polijas gaisa telpā atradās trīs minūtes.

2022.gada novembrī Ukrainas pretgaisa aizsardzības raķete nokrita Polijas pierobežas ciemā, nogalinot divus civiliedzīvotāji.

Sākotnēji bija bažas, ka nokritusī ir Krievijas raidīta raķete, kas vairoja satraukumu par tiešu NATO iesaistīšanos karā.