Pasaulē
2023. gada 6. decembrī, 15:12

Ukraiņu nacgvarde iznīcina Krievijas jaunāko pretgaisa aizsardzības sistēmu "Vitjaz"

Jauns.lv

Ukraiņu nacgvardes karavīri iznīcināja jaunāko Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu "Vitjaz". Tā ir paredzēta aizsardzībai pret lidmašīnām, ballistiskajām raķetēm un droniem.

Ukraiņu nacgvarde iznīcina Krievijas jaunāko pretg...

"Nacgvarde Hersonas apgabalā iznīcināja Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu "Vitjaz"," ziņo iekšlietu ministrs Igors Klimenko.

Kas ir zināms par šo pretgaisa aizsardzības sistēmu?

Kā sacīja Klimenko, šis ir jaunākais Krievijas tuvas un vidējas darbības rādiusa zenītraķešu komplekss, kas paredzēts aizsardzībai pret lidmašīnām, ballistiskajām raķetēm, droniem un augstas precizitātes uzbrukumiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu drons tuvojas Krievijas modernajai pretgaisa aizsardzības sistēmai "Vitjaz".
Ukraiņu drons tuvojas Krievijas modernajai pretgaisa aizsardzības sistēmai "Vitjaz".

Krievijas zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 6. decembra rītam sasnieguši 335 110 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1270 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5600 tankus, 10 456 bruņutransportierus, 8024 lielgabalus, 919 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 605 zenītartilērijas iekārtas, 324 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6083 bezpilota lidaparātus, 1570 spārnotās raķetes, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 10 532 automobiļus un autocisternas, kā arī 1153 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.