foto: Pool via REUTERS
Cietumā sadurts Džordža Floida slepkavībā apsūdzētais policists
Džordža Floida slepkavībā notiesātais policists Dereks Čovins.
Pasaulē
2023. gada 26. novembris, 14:15

Cietumā sadurts Džordža Floida slepkavībā apsūdzētais policists

Jauns.lv

Bijušais Mineapolisas policists Dereks Šovins, kurš tika notiesāts par Džordža Floida slepkavību 2020. gadā, piektdien tika sadurts ar nazi federālajā cietumā Arizonā, apstiprināja Minesotas ģenerālprokurora Kīta Ellisona birojs.

Ģenerālprokurora birojs, kas izmeklēja Floida lietu, sestdienas agrā rītā paziņoja, ka ir saņēmis ziņu par uzbrukumu Šovinam. Policists atrodas stabilā stāvoklī.

"Man ir skumji dzirdēt, ka Dereks Šovins bija vardarbības upuris," sacīja Ellisons. "Viņš tika attiecīgi notiesāts par saviem pastrādātajiem noziegumiem, un viņam, tāpat kā jebkuram ieslodzītajam, ir jābūt iespējai izciest sodu, nebaidoties no atriebības vai vardarbības cietuma telpās".

Piektdien ap pulksten 12.30 Tuksonas Federālajā labošanas iestādē tika uzbrukts ieslodzītajam, paziņoja Ieslodzījuma vietu pārvalde.

"Sarbinieki uzsāka dzīvības glābšanas pasākumus vienai ieslodzītajai personai, un šī persona tika nogādāta slimnīcā turpmākai ārstēšanai", teikts paziņojumā. Incidenta laikā neviens darbinieks netika ievainots.

Par saduršanu ar nazi vispirms ziņoja The Associated Press un pēc tam The New York Times.

2021. gada aprīlī Šovins tika notiesāts par slepkavību. Viņam tika piespriests 22 gadu un 6 mēnešu cietumsods. Mēnesi vēlāk Šovins atzina savu vainu apsūdzībās par Floida pilsonisko tiesību atņemšanu, un viņam tika piespriests 21 gads cietumā.

Hjūstonā atvadās no Džordža Floida

Tūkstošiem cilvēku pirmdien Hjūstonā devušies atvadīties no Džordža Floida, kura nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē izraisījusi ASV plašus protestus pret ...

gallery icon

Šovins, kurš ir gaišas ādas krāsas cilvēks, 2020. gada 25. maijā vairāk nekā deviņas minūtes tupēja uz Floida kakla un muguras pēc tam, kad policisti reaģēja uz ziņojumiem par aizdomām, ka Floids kādā Mineapolisas stūra veikalā izmanto viltotus 20 dolārus. Floidam, 46 gadus vecam melnādainajam vīrietim, tika uzlikti rokudzelži un viņš gulēja uz ielas ar seju pret asfaltu, sakot, ka nevar elpot.