foto: EPA/Scanpix
"Maidans 3" - Zelenskis ceļ trauksmi par Krievijas ieceri nomainīt varu Ukrainā līdz gada beigām
Par operāciju “Maidans 3” vēl 13. novembrī rakstīja laikraksts Online.ua, atsaucoties uz avotiem Ukrainas dienestos, kas esot apgalvojuši, ka informatīvas kampaņas izvēršanu Krievijas specdienesti ieplānojuši 2023. gada novembrī, decembrī. Nu arī Zelenskis par šo Krievijas it kā plānoto kampaņu runā daudz tiešāk.
Pasaulē
2023. gada 21. novembris, 09:55

"Maidans 3" - Zelenskis ceļ trauksmi par Krievijas ieceri nomainīt varu Ukrainā līdz gada beigām

Jauns.lv

Savā komunikācijā ar Rietumu presi Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis arvien biežāk sāk tieši un konkrēti ieskicēt agresorvalsts Krievijas plānus attiecībā pret viņa valsti.

Ņemot vērā politiskos procesus ASV un citās Rietumvalstīs, publiskajā telpā visnotaļ regulāri tiek uzdoti jautājumi par to, kā nākotnē varētu mainīties Rietumu militārais atbalsts Ukrainai.

Ir ievērojams, ka paralēli tam izmainās arī tas, kā ar Rietumu sabiedrību un politiķiem komunicē Ukrainas valdības pārstāvji un prezidents.

Nesen, sniedzot interviju britu medijam “The Sun”, Zelenskis atklāja konkrētas detaļas dažas detaļas par operāciju “Maidan 3”, ko, pēc Ukrainas specdienestu rīcībā esošās informācijas, gatavo Krievija.

Operāciju "Maidan 3" Zelenskis ir pieminējis jau iepriekš, sakot, ka tās mērķis ir varas maiņa Ukrainā.

"The Sun" viņš pastāstīja, ka, saskaņā ar aktuālāko informāciju, Krievija plāno to paveikt līdz 2023. gada beigām, turklāt “izmantoju jebkādus viņiem pieejamos līdzekļus”.

“Viņi operācijai jau pat izvēlējušies nosaukumu. Bet, kā jūs paši redzat, mēs spējam ar to sadzīvot,” sacīja Zelenskis.

Zelenskis vairs neskaita atentāta mēģinājumus

Intervijā Ukrainas prezidents atgādināja, ka pret viņu jau tik daudz reižu gatavoti atentāti, ka viņam sajucis mēģinājumu skaits.

Atmiņā visstiprāk, pēc Zelenska teiktā, iespiedies pirmais mēģinājums viņu nogalināt, ko Krievijas specdienesti veica pirmajās iebrukuma dienās Ukrainā, drīz pēc liktenīgā 24. februāra.

Tālākie atentātu mēģinājumi vairs neesot uztverti tik saasināti, sacīja Zelenskis, salīdzinot šo tendenci ar to, kā reiz mainījusies sabiedrības attieksme pret Covid-19.

Par operāciju “Maidans 3” vēl 13. novembrī rakstīja laikraksts Online.ua, atsaucoties uz avotiem Ukrainas dienestos, kas esot apgalvojuši, ka informatīvas kampaņas izvēršanu Krievijas specdienesti ieplānojuši 2023. gada novembrī, decembrī.

Dažas dienas pēc šīs publikācijas par operāciju “Maidans 3” intervijā “Bloomberg” pastāstīja arī Vladimirs Zelenskis, tobrīd gan plašākas detaļas neatklājot, novēro "Meduza".