foto: ekrānuzņēmums no video
Agresīvu imigrantu grupa mēģina "šturmēt" Somijas robežu no Krievijas - tiek pielietota asaru gāze
Nīralas robežkontroles punktā, vien dažas stundas pirms tā slēgšanas, no Krievijas puses ieradušies ap 30 agresīvi noskaņoti imigranti.
Pasaulē
2023. gada 18. novembris, 08:21

Agresīvu imigrantu grupa mēģina "šturmēt" Somijas robežu no Krievijas - tiek pielietota asaru gāze

Jauns.lv

Somijas medijs "Yle" vakar vakarā vēstīja, ka uz valsts robežas ar Krieviju piepeši ieradās aptuveni trīsdesmit cilvēku grupa un atteicās pakļauties robežsargu prasībām.

Saskaņā ar somu medija pausto, robežsardzes pārstāvjiem bija jāpielieto asaru gāze, lai kontrolētu pūli.

Piektdienas vakara incidents noticis Nīralas robežkontroles punktā. Interesanti, ka šis punkts ir viens no tiem, kuru Somija izlēma slēgt pulksten 00.00 naktī uz sestdienu.

Redzams, ka vairumam imigrantu ir velosipēdi. Tas sasaucas ar kāda cita Somijā iekļuvuša imigranta stāstīto par Krievijas dienestu sniegto palīdzību un norādēm, kā šķērsot robežu.

"Yle" ziņo, ka cilvēku grupa sākotnēji mēģināja kopā šķērsot robežu, taču robežsargi viņus apturēja. 

Video redzams, kā pēcāk viens no imigrantiem mēģina burtiski izskriet cauri robežkontroles punktam, taču tiek notverts un aizraidīts atpakaļ.

Pats mēģinājums vairāk izskatās pēc provokācijas, nevis reāliem centieniem iekļūt valstī.

Pēc tam kad robežsargi pielietoja asaru gāzi, kādai no 30 personām bija nepieciešams sniegt pirmo palīdzību, taču šobrīd, saskaņā ar somu mediju, briesmas viņa veselībai nedraud.

Robežsardzes pārstāvis "Yle" paskaidrojis, ka viņus par grupas tuvošanos brīdinājuši sensori.  Pēc viņa teiktā, robežsargi šādām situācijām bijuši gatavi.

Iepriekš jau ziņots, ka naktī no 17. uz 18. novembri Somija slēgusi četrus - Vālimā, Nuijamā, Imatras un Nīralas - robežkontroles punktus ar Krieviju.

Šāds lēmums sekojis, pieaugot nelegālo imigrantu skaitam uz valsts robežas, kurus tur, kā tiek uzskatīts, mērķtiecīgi nosūtījusi Krievija, piekopjot Baltkrievijā izmantotās hibrīdkara metodes pret kaimiņvalstīm.

Tiek arī apsvērta pilnīga Somijas-Krievijas robežas slēgšana.