foto: Kommersant/ Vida Press
Ilgi nebija jāgaida! Krievijas amatpersonas nosauc Dagestānas antisemītisko grautiņu vaininiekus, bet propagandists aicina ebrejus nogalināt Kijivā
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova
Pasaulē
2023. gada 30. oktobris, 18:30

Ilgi nebija jāgaida! Krievijas amatpersonas nosauc Dagestānas antisemītisko grautiņu vaininiekus, bet propagandists aicina ebrejus nogalināt Kijivā

Jauns.lv/LETA

Galveno lomu Mahačkalas lidostas notikumos spēlēja “noziedzīgais Kijivas režīms”, pirmdien korī paziņoja visdažādākā līmeņa Krievijas amatpersonas. Tikmēr "kara korespondents" aicināja nekautrēties un doties nogalināt ebrejus Kijivā.

Dagestānā nemieri lidostā, kurā vietējie mēģina "ķert ebrejus"

Krievijas Dagestānas Republikas galvaspilsētā Mahačkalā lidostā svētdienas vakarā sapulcējās simtiem cilvēku, protestējot pret lidmašīnas ierašanos no Izraēlas, ziņoja lietotnes "Telegram" ...

gallery icon

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka tieši Kijivas režīms ir izraisījis “ebreju medības” Dagestānā, bet šīs Ziemeļkaukāza republikas vadītājs Sergejs Meļikovs notikušajā vainoja “nodevējus un banderiešus” no Ukrainas.

“Kārtējās destruktīvās akcijas realizācijā tiešā un galvenā loma tika atvēlēta noziedzīgajam Kijivas režīmam, kas savukārt rīkojās ar tur iekārtojušos nelabojamo rusofobu rokām,” paziņoja Zaharova, kuru pavisam nesen propagandists un Tuvo Austrumu speciālists Jevgēņijs Satanovskis nodēvēja par antisemīti, Izraēlas ienaidnieci un “pamatīgi dzerošu palaistuvi”.

Viņasprāt, tas, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, pats būdams ebrejs, ātri noreaģējis uz Dagestānas “pogromiem”, liecina par informatīvās diversijas faktu. Kijivas specdienesti esot veikuši informatīvo diversiju, vienlaikus koordinējot informatīvo kampaņu.

Mērķis Zaharovai ir skaidrs — Kijivā esot ieinteresēti destabilizēt situāciju Krievijā, jo pasaules uzmanība vairs nav pievērsta Krievijas invāzijai Ukrainā.

Viņai piebalsoja Dagestānas vadītājs Meļikovs. “Nevienam nav noslēpums, un mēs ne pirmo reizi saskaramies ar to, ka mēģinājumus destabilizēt situāciju Dagestānā un izveidot protesta fonu Dagestānā, tostarp izmantojot aizliegtus paņēmienus, kas saistīti ar nacionālā naida, starpkonfesiju problēmu kurināšanu, veic mūsu ienaidnieki, mūsu valsts pretinieki,” viņš sacīja. “Domājams, mūsos ir jārodas sašutumam, ka par šiem notikumiem Dagestānu “paslavēja” tās valsts prezidents, kura kopš 2014. gada slīcina asinīs Donbasu un kurā pašlaik, tostarp arī mūsu vietējie iedzīvotāji kļūst par upuriem šajā asiņainajā karā.”

Tikmēr Krievijas laikraksta “Komsomoļskaja pravda” kara korespondents un kara slavinātājs Aleksandrs Kocs vispār nekautrējās un aicināja doties nogalināt ebrejus uz Gazu vai Kijivu. “Tādi drosmīgi un gribat nogalināt ebrejus? Brauciet uz Gazu. Vai Kijivu. Es zinu viena adresi, varu pateikt priekšā: Bankovaja 11,” savā “Telegram” kanālā raksta Kocs. Šajā adresē atrodas Ukrainas prezidenta administrācija.

"Kara korespondents" Aleksandrs Kocs ir viens no aktīvākajiem Krievijas invāzijas propagandētājiem (ekrānuzņēmums no viņa "Telegram" kanāla)