foto: VIA REUTERS
Nekādu Putina dubultnieku nav, saka Peskovs. Visi noticēja?
Dmitrijs Peskovs
Pasaulē
2023. gada 24. oktobris, 19:44

Nekādu Putina dubultnieku nav, saka Peskovs. Visi noticēja?

Jauns.lv

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nav nekādu dubultnieku, paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Tiesa, pazīstot Peskova talantu pastāvīgi izlikties par nezinīti vai melot, acīs skatīdamies, viņa apgalvojumi diez vai kliedēs izplatīto uzskatu par Putina dubultniekiem.

“Nē. Nav nekādu dubultnieku, kas attiecas uz darbu un tā tālāk. Tas attiecas uz absurdo informācijas pīļu kategoriju, kuras ar apbrīnojamu centību apspriež virkne plašsaziņas līdzekļu,” Peskovs atbildēja uz lūgumu komentēt šādus apgalvojumus. Šādi apgalvojumi rada tikai smaidu, viņš piebilda.

Pavasarī viņš noliedza jebkādas runas, ka Putins būtu sēdējis kaut kādos bunkuros. “Jūs laikam dzirdējāt, ka Putinam ir ļoti daudz dubultnieku, kuri strādā viņa vietā, kamēr viņš sēž bunkurā. Vēl vieni meli (..) Mēs ar grūtībām tiekam viņam līdzi, tie, kas strādā viņam blakus,” stāstīja Peskovs, aprakstot Putina lielisko fizisko formu un neapvaldāmo enerģiju.

2020. gada intervijā aģentūrai TASS Peskovs apgalvoja, ka 2000. gadu sākumā radās ideja Putina drošībai izmantot dubultnieku, bet Putins no tā atteicies. 2021. gada decembrī Peskovs stāstīja, ka Putins zina par šādām dubultnieku runām un pasmejas.

Peskovam atliek tikai izskaidrot Putina "doktora Džekila un mistera Haida" stila pārvērtības un izskaidrot, kādēļ Putins savus tuvākos līdzgaitniekus mēdz pieņemt pie nepieklājīgi gara galda drošā attālumā, bet čupojas un apskaujas ar nepazīstamiem cilvēkiem dažādās pilsētās, kā arī to, kādēļ viņa milzu kortežam pa drošās galvaspilsētas ielām bloķē satiksmi un visus tur pamatīgā attālumā, kamēr viņš droši nakts melnumā brauc pie automašīnas stūres ienaidnieka apšaudītās pilsētās okupētajās Ukrainas teritorijās un pat ciemojas svešu cilvēku dzīvokļos.

Savulaik Krievijas pareizticīgās baznīcas galva, patriarhs Kirils izraisīja jautrību, publiskā forumā nepareizi uzrunājot Putinu par "Vladimiru Vasiļjeviču", bet sociālajos tīklos izsmej Putina izskata un uzvedības pārvērtības dažādu pilsētu apmeklējumos.